Kao i 2023., Futsal Dinamo je 2024. godinu otvorio osvojenim prijateljskim turnirom odigranom u sisačkoj dvorani Brezovica, a koja se igrala u sklopu humanitarne akcije ‘Vratimo djecu u topli dom’, za pomoć Udruzi KAS iz Siska koja provodi program terapijskog jahanja za sve osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju. Udruga KAS morala je napustiti svoje prostorije za terapiju, rehabilitaciju i igre za djecu nakon što ih je uništila poplava koja je pogodila Sisak i okolicu u svibnju prošle godine. Cilj je skupiti dovoljno sredstva kako bi se sanirale prostorije i kako bi Udruga KAS iz Siska mogla adekvatno nastaviti pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Cijela manifestacija prošla je u fantastičnoj atmosferi, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a Dinamovština se osjetila u svakom njenom kutu. Ovim putem zahvalili bismo se Bad Blue Boysima iz Siska, Petrinje i okolice na sjajno organiziranom događaju, vrhunskom navijanju na svim utakmicama te humanitarnoj inicijativi koja je i više nego urodila plodom.

U polufinalnoj utakmici Futsal Dinamo nadvisio je ‘starog znanca’ trećeligaša Petrinjčicu sa 6-0. Plavi su dobro otvorili utakmicu i već do 6. minute na semaforu je stajalo 2-0. Mihovil Prgomet zabio je iz blizine na dodavanje Kristiana Čekola, a tri minute kasnije Danijel Dekanić zabio je iz blizine nakon udarca Nikole Gudasića. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, a Dinamo je pitanje putnika u finale riješio u prve dvije minute nastavka u kojima je trener Matija Đulvat zaigrao s golmanom-igračem. Dva gola za Dinamo u takvoj igri zabila su dva Novaka, Tihomir i Filip.

Dinamo je rutinski priveo utakmicu kraju, a konačni rezultat postavili su Luka Perić golom u rašlje u 37. i Dominik Fotak u posljednjoj minuti utakmice.

Uslijedilo je finale protiv još jednog ‘starog znanca’ drugoligaša Šibenika koji je u polufinalu svladao lokalnu Sisciju tek nakon boljeg raspucavanja šesteraca. Šibenik je poveo preko Nadoveze, no u istoj minuti Perić poentira za 1-1. Do kraja poluvremena Toni Vučković dvama sjajnim golovima Dinamu donosi prednost, a na nedostižnu razliku postavio je Tihomir Novak golom sa svoje polovice početkom drugog dijela utakmice.

U 34. minuti na semaforu je zasjalo 7-1 za Dinamo. Zabili su još Perić, Prgomet i Gudasić. Šibenik je drugi pogodak zabio preko Monteira, a svoj drugi na utakmici i osmi Dinamov u 38. minuti zabio je T. Novak. Konačni rezultat postavio je Bartul Ora u posljednjoj minuti dvoboja.

Napomenimo kako su se u sklopu manifestacije odigrale utakmice između Prve gardijske brigade Tigrovi i Druge gardijske brigade Gromovi te dvoboj između Humanih zvijezda i veterana GNK Dinama.

Svi koji nisu mogli prisustvovati događaju, a žele donacijom pomoći udruzi KAS to mogu učiniti uplatom na njihov žiroračun HR3224840081103484674.

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!