Godina je 1989., u polufinalu europskog Kupa prvaka, preteče UEFA Futsal Lige prvaka, igraju dva hrvatska kluba protiv dva mađarska. U prvom polufinalu Uspinjača pobjeđuje domaćina završnice Debrecen s 3:2, a u drugom Kutina je bolja od Tatabayai Banyasza s 4:2 za hrvatsko finale!

Uspinjača, za koju je između ostalih igrao i naš bivši trener Mićo Martić, slavila je s 3:0 i okitila se jedinim hrvatskim europskim naslovom u ovom sportu, a MNK Kutina je ostala zabilježena kao jedini hrvatski klub uz Uspinjaču koji je igrao finale najjačeg europskog klupskog natjecanja.

30 godina kasnije, u revijalnoj utakmici prije finala Malonogometnog turnira Kutina 2019., Futsal Dinamo se drugi put sučelio s bivšim viceprvakom Europe, danas klubom koji funkcionira tek na lokalnoj razini.

S Kutinom smo se prvi put susreli 29. ožujka 2015. u humanitarnoj utakmici za obitelj hrvatskog branitelja Veljka Marića, u zanimljivoj i izjednačenoj utakmici slavili smo sa 6:5.

MNK Kutina je potom sudjelovala na dva Trofeja Dinamo Kutina, a u subotu, 21. prosinca, ponovno je ukrstila koplja s našom seniorskom ekipom. Ovaj puta nije bilo izjednačeno i neizvjesno, slavili smo s 8:0. Po dva pogotka zabili su Filip Novak, Jakov Mudronja i Vito Gagulić te su jedan pridodali Ivan Šulentić i Jure Jakovljević.

Zahvaljujemo se našim sportskim prijateljima na gostoprimstvu i dočeku te se veselimo idućem susretu. A tko zna, možda se jednoga dana susretnemo i u finalu Lige prvaka…