Futsal Pula Stanoinvest novi je protivnik Dinama, pretposljednji prije zimske pauze. U utorak od 18 sati u Domu sportova Mate Parlov u Puli igrat ćemo susret koji je ujedno i bitka za drugo mjesto  nakon čega nas očekuje zatvaranje 2021. prvenstveno humanitarnom utakmicom Plavi Sveti Nikola, koji se 6. prosinca 2021. igra u Domu sportova II protiv Alumnusa.

Pula je ove sezone tek ušla u ligu, ali već se promovirala kao jedna od najozbiljnijih ekipa lige. Imaju niz reprezentativaca i igrača s međunarodnim iskustvom, a na domaćem terenu su ove sezone nepobjedivi.

Kralježnicu od naših bivših igrača pojačala dva reprezentativca

Futsal Pula ušla je u prvu ligu tako što je osvojila mini ligu u doigravanju prošle sezone. Već su i prošle sezone imali u svojim redovima niz dobro poznatih futsal lica, od kojih mnoga imaju iskustva igranja protiv Dinama. Franko Jamičić, Franjo Matković i David Mataja su najpoznatiji imena s tog popisa.

Osim toga, ključni igrači momčadi su dvojica bivših Dinamovih bekova, Ivan Šulentić i Robert Grbić. Šulentić igra futsal života i već je dvije sezone motor te jedan od najboljih strijelaca ekipe. Grbićevi driblinzi uz aut-liniju su još jednom teško rješiva zagonetka za ostatak lige i bit će zanimljivo vidjeti kako će se obojica snaći protiv svojih bivših suigrača.

Ovo ljeto Futsal Pula je dobila dva golema pojačanja. Prvi je Žarko Luketin, najbolji hrvatski golman i reprezentativac koji je napustio redove prvaka Olmissuma. U klub je stigao i reprezentativac Srbije Miloš Stojković koji je igrao za šibensku Crnicu. Već dobra momčad s njima je dobila kvalitetu više, a dosadašnji rezultati u prvenstvu to potvrđuju.

Najbolji strijelac Puležana u ovoj sezoni je mladi Daniel Moravac (sedam pogodaka) koji je na ljeto s bratom Deanom stigao iz lokalnog rivala Verude.

Doma još nisu izgubili bod, a protiv Novog vremena su najavili velike stvari

Naš idući suparnik trenutno drži treće mjesto na tablici s 12 bodova. Eventualnom pobjedom bismo ih preskočili, ali Pula još mora odigrati jednu zaostalu utakmicu.

Pobjedom u gostima kod Novog vremena u drugom kolu pokazali su da misle ozbiljno, a posebno su impresivni bili kod kuće gdje imaju tri od tri. Redom su padali Funcuti (7:3), Square (3:2) i Alumnus (6:4). Ove sezone su doživjeli tri poraza. U prvenstvu su bolji bili Olmissum i Vrgorac, dok ih je prvak izbacio i iz kupa u osmini finala i po treći put zaredom se našao u ogledu s Dinamom.

Puležani imaju treću najbolju obranu lige, a onda će biti na sjajnom testu sutra kada dolaze Plavi koji su u prošla tri kola dali čak 17 golova. Nakon ovog susreta, Dinamo će u zadnjem kolu igrati protiv Alumnusa i time zaključiti prvi dio sezone.

Dinamo – to si ti!