Često se koriste izlizane floskule kako treba savladati sve prepreke, nakon padova ustrajno ustajati, ne prezati ni pred čime – i da ćemo iz svega toga izaći jači. Za 2020. kalendarsku godinu možemo slobodno reći da je bila upravo takva, bez imalo patetike ili ubacivanja raznoraznih metafora.

Treninzi i natjecanja su se redovito održavala do sredine ožujka kada odlukom Vlade na snagu stupa zabrana aktivnosti za sve mlađe kategorije u svim sportovima. Do tada je Škola Futsal Dinama nastupala na raznim ligama i turnirima te su se tri do pet puta tjedno održavali treninzi i popratne aktivnosti za sve kategorije.

Pregled kategorija – Škola futsala u 2020.

Naša najmlađa U-7 momčad natjecala se s momčadima iz svih dijelova Zagreba na Malonogometnoj ligi Jazbina. Dečki su se super zabavljali, pobjeđivali, te na kraju osvojili sjajno 3. mjesto u velikoj konkurenciji. Naš najbolji strijelac je bio Vuković, a istaknuli su se i Krolo, Katić te Krešić.

U7 generacija – Škola futsala u 2020.

Početkom godine mlađe kategorije (U-9, U-11 i U-13) konačno su dobile svoju Futsal ligu koju je organizirao Zagrebački nogometni savez. Uz razne lige diljem grada te Futsalito ligu na Velesajmu, za ligu ZNS-a možemo reći slobodno da je službena liga mlađih kategorija. Po osam momčadi natjecalo se u svakoj kategoriji, a Futsal Dinamo je već u prvoj sezoni nagovijestio lov na najviša mjesta. Generacija U-9 je uz najraspoloženije Čuljka, Skorića i Vučkovića ostvarila sedam bodova u šest kola prije nego je natjecanje prekinuto.

U9 generacija

Generacija U-11 je suvereno bez poraza jurišala na prvo mjesto te su ostvarene četiri pobjede i dva remija od kojih je u jednom u vrlo napetoj utakmici Škrinjariću poništen pobjednički pogodak sa zvukom sirene. Momčad U-13 s momčadima Lučkog i Alumnusa iz Sesveta odigrala prave triler utakmice gotovo filmski iscenirane, a obje utakmice su završile neriješeno. Dečki su završili natjecanje s pet bodova u šest utakmica.

Perspektivna U11 generacija

U Futsalito ligi natjecanje je također prekinuto u ožujku, međutim, u svibnju i lipnju se natjecanje nastavilo te je završeno. Futsal Dinamo U-9 završio je na sedmom mjestu, a najistaknutiji su bili Jurjević i Malarić. Futsal Dinamo U-11 osvojio je zlato u prvoj sezoni ove lige gdje je u finalu nadmoćno nadigran varaždinski MNK Fotex Junajted. Najbolji igrači turnira bili su Purgar, Čulina, Škrinjarić i Fabijanić. U U-11 kategoriji smo nastupili s dvije momčadi zbog velikog broja polaznika, a naša druga momčad je ostavrila sjajno 5. mjesto te su ju sitnice dijelile od borbe za medalju. Futsal Dinamo U-13 ostvario je odlično 4. mjesto te je dečkima za dlaku izbjegla medalja. Novoselec, Gaši, Ozimec i Gašparović su izjavili složno da u sljedeću sezonu ulaze još bolji.

U11/U12 generacija – Škola futsala u 2020.

Također, nastupili smo u veljači i na najbrojnijem malonogometnom turniru za mlađe kategorije – varaždinskom Bumbar kupu. Sudjelovali smo s momčadima U-13, u-11 i U-10, a potonje dvije su ostvarile vrlo dobre rezultate. Do najviših mjesta i medalja zaustavila nas je, nažalost, lutrija šesteraca na oba kolosijeka. Na turniru na sjeveru hrvatske najviše su se istaknuli Papić, Lalić, Ladišić, Rakas i Bosek.

Škola futsala u 2020. na Bumbar kupu

Kadeti – godina učenja

Tih dana je na drugom kraju Hrvatske, u Slavonskom Brodu, nastupila i naša U-15 momčad. Na Mastersu su dečki skupili veliko iskustvo i odigrali tri vrlo zahtjevne i teške utakmice. Kasnije će se pokazati koliko su ovakve utakmice bile dečkima važne te su bile podloga za stvaranje boljih rezultata.

Kadeti su sezonu 2019./2020. u HMNL-u završili na sedmom mjestu kojeg su osigurali pobjedom protiv Alumnusa pogocima Šoštarića i Šabana. Nažalost, za nešto više nije išlo te je sezona završila porazima od Bjelovara, Novog Marofa i Jesenja.

Juniori – regionalni prvaci, pa prekid prvenstva

Juniori su postali prvaci HMNL Zapad za sezonu 2019./2020. pobijedivši u polufinalu Bjelovar, a u finalu Uspinjaču Gimku. Toni Vučković je bio najbolji strijelac natjecanja, a neki od aktera tih utakmica danas predstavljaju seniorski dres Futsal Dinama! U lipnju se održao Summer Futsal Cup u Zagrebu kao neslužbena završnica najboljih hrvatskih juniorskih momčadi. Futsal Dinamo je u skupini bio bolji od slavonskih momčadi, Aurelije i Nove Gradiške. Do finala smo došli sjajnim predstavama Briškog i kapetana Mužara u kojem smo, nažalost, izgubili od vinkovačke Aurelije 1:2, a jedini pogodak je postigao Dragaš. Na ligi MNL FER dečki nisu uspjeli izboriti doigravanje, ali su sjajnim predstavama dokazali kako se mogu nositi sa starijim i iskusnijim momčadima.

Juniori – sezona 2019/20

Od sredine ožujka do sredine svibnja nije bilo utakmica, međutim, Škola Futsal Dinama nije prestala s radom. Na inicijativu voditeljice Škole, Petre Mandić, uvedeni su online treninzi putem ZOOM aplikacije. Na taj način su svi naši polaznici ostali aktivni, ne samo u sportskom segmentu već i društvenom gdje su moglo vidjeti koliko su zajedno homogeni kao grupa.

Sezona 2020/21

Nakon završetka nekih natjecanja i ljetne stanke, krajem kolovoza Škola Futsal Dinama kreće u novu sezonu – 2020./2021.. Trenerski kadar se izmijenio. Zbog privatnih razloga Školu napušta dotadašnja voditeljica Petra Mandić, a ulogu voditelja preuzima Nikola Grgić koji postaje glavni trener juniora. Kadete preuzima seniorski igrač Daniel Matković. Klub napušta zbog privatnih razlika i trener Dario Posarić koji ostaje volonterski u klubu te u listopadu zbog drugih obaveza trener Luka Pavković i trenerica Melani Mihić. Uz Dominika Tadića, Škola dobiva pojačanje kod mlađih kategorija gdje dolazi trenerica Tena Vrh.

Uz već postojeće polaznike upisuju se i neka nova djeca u Školu, a za mlađe kategorije se otvara, uz ŠRC Jazbina i SD Megaton, i nova lokacija u Boćarskom domu na Cvjetnom naselju gdje klub mjesec dana organizira besplatne treninge.

Juniori odigrali najviše

Juniori na jesen igraju sjajno u MNL FER i uspjevaju osigurati doigravanje gdje, nažalost, padaju u formi pred kraj. U prvom kolu HMNL-a ostvaruju visoku pobjedu na krilima Bjelića. Kadeti su na jesen odigrali jednu utakmicu u sklopu prvog Masters turnira gdje Vukelić zabija hat-trick, ali nedovoljno za bodove. Također, dečki su odigrali i dva kola HMNL Zapad. Momčad U-15 je u prvih par kola bez pobjede u Futsalito ligi dok u ZNS Futsal ligi momčad 2007. i mlađi je ostvarila do sada devet bodova u osam kola.

Futsal Dinamo U-13 je nakon šest kola i dalje neporažen u Futsalito ligi, a u momčadi briljira Selimić zabijajući kao na traci. Momčad 2009. i mlađi u ZNS Futsal ligi je u sva tri kola riješila pitanje pobjednika u svoju korist već u prvom poluvremenu utakmica. Generacija U-11 u Futsalito ligi je ove sezone pomlađena pa su i rezultati šaroliki. Generacija 2011. i mlađi u ZNS Futsal ligi nakon osam kola zabilježila je pet bodova. Futsal Dinamo U-9 je nova momčad koja se skupila ove sezone te u Futsalito ligi dečki skupljaju iskustvo, ali se i sjajno zabavljaju igrajući ono što najviše vole.

Nažalost, krajem studenog ponovno odlukom Vlade RH se privremeno ukidaju sve sportske aktivnosti te u posljednji mjesec godine polaznici Škole Futsal Dinama ponovno treniraju od kuće online pod nadzorom svojih trenera.

Vjerujemo i nadamo se kako će 2021. godina biti rezultatski i organizacijski barem jednako vrlo uspješna kao i 2020. godina, a logistički i društveno-sportski aspekt na višoj razini čim se stanje normalizira.

Ovim putem pozdravljamo sve naše polaznike i njihove roditelje. Želimo vam sve najbolje u 2021. i jedva čekamo ponovno se vidjeti na treninzima!

Dinamo – to si ti!

**Sve informacije o upisima u Školu futsala možete pronaći OVDJE ili na službenoj Facebook stranici Škole.