Aktualni prvak Hrvatske svladao je Dinamo u praznom Domu sportova II s 4:2. Dinamo je do 35. minute igrao odlično, imali smo prednost od 2:1, čvrsto stajali na terenu, no u igri s golmanom-igračem Olmissum je zabio brza dva pogotka, a četvrti u situaciji kada je Dinamo igrao bez golmana.

Futsal Dinamo je ovu utakmicu odigrao bez ozlijeđenog Kristijana Grbeše te bez kartoniranih Mihovila Prgometa i Filipa Novaka. Zbog isključenja u Vrgorcu, trener Alen Jukić utakmicu je proveo na tribinama, a Plave je vodio pomoćni trener Nikola Grgić.

Dinamo je jako dobro ušao u utakmicu i prvu šansu bilježi Nikola Badrov kojem je udarac iz blizine obranio Žarko Luketin. Uzvraća Olmissum preko Kristijana Postružina, no njegov udarac odlazi kraj Hercegovog gola.

Ubrzo nova šansa za Dinamo! Badrov se ponovno našao sam pred Luketinom, odlučio se za dribling, no reprezentativni golman otklonio je opasnost.

U 8. minuti dobra igra Dinama urodila je plodom. Daniel Matković je sjajnom dijagonalom pronašao Hrvoja Penavu koji u svojem stilu sjajno reagira i dovodi Dinamo u vodstvo!

Međutim, prednost Plavih na semaforu trajala je svega jednu minutu. Nakon auta kojeg je izveo Postružin, Valerije Jurić zabio je kroz šumu nogu za izjednačenje.

Do kraja poluvremena gledali smo čvrstu utakmicu s nekoliko poluprilika na obje strane. U 16. minuti Matković je pucao iz voleja, ali je pogodio u najboljeg pojedinca prvog dijela, Luketina.

Odličan početak nastavka

Dinamo se vratio u prednost u prvoj minuti nastavka. Davor Kanjuh je oduzeo loptu Josipu Jurlinu i uposlio Matkovića na drugoj stative koji iz blizine postiže pogodak drugu utakmicu u nizu.

U nastavku utakmice na vidjelo je izašao širi kadar gostiju za ovu utakmicu. No, unatoč skraćenoj rotaciji, Dinamo se odlično branio. Većina pokušaja gostiju završila je u Dinamovom bloku, a oni koji su prošli otklonio je Herceg.

U 33. minuti odlična prilika za Dinamo. Kanjuh je iz kornera pronašao Penavu koji glavom puca kraj gola. U idućem napadu veliku priliku propustio je na drugoj strain Jurić kojem je Herceg iz blizine obranio udarac.

Golman-igrač

Golman-igrač presudio Dinamu

U 35. minuti Olmissum je krenuo u igru s golmanom-igračem i odmah izjednačio. Postružin je uposlio Nikolu Pavića koji pogađa rašlje Hercegovog gola. Nakon pogotka, Olmissum uveo golmana igrača te su u idućoj minuti gosti stigli do preokreta. Ponovno se u ulozi asistenta našao Postružin, a strijelac je ovaj put bio Valerije Jurić.

Dvije minute prije kraja Dinamo je u igru gurnuo Penavu koji je igrao kao golman-igrač, a to su gosti iskoristili i u zadnjoj minuti postavili konačni rezultat.

Napomenimo kako je u današnjoj utakmici službeni debi upisao junior Jure Jakovljević koji je iskoristio priliku i jako dobro odradio posao, posebno u defenzivi.

Pred Dinamom je gostovanje kod Uspinjače s kojom igramo u petak 4. prosinca, a posljednju utakmicu u godini odigrat ćemo 12. prosinca u Ciboni protiv Alumnusa (utakmica humanitarnog karaktera).

Dinamo – to si ti!