Nekad je bio jedna od ključnih Dinamovih karika i pomogao mu je ući u prvu ligu. Postigao je jedan pogodak u ONOJ utakmici protiv Alumnusa. Nije ga bilo tri godine, a sad se vraća. I to kao trener.

Nikola Grgić od ove sezone će voditi naš kadetski uzrast, a bit će i asistent treneru juniorske ekipe. Zanimalo nas je kako je došlo do promjene uloge.

“Prije svega pozdravljam sve navijače i ljubitelje kluba. Prošlo je brzo tri godine otkad sam završio s igranjem u Futsal Dinamu, ali i dalje igram aktivno nogomet i turnire s ekipom Jelena Trade. I u samim počecima trenerske karijere krenuo sam s Jukom tako da promjena u ulozi nije došla preko noći, radim s djecom u nogometu zadnje četiri godine i na poziv Matije i Juke sam prihvatio ovaj izazov u Školi Futsal Dinama.”

Futsal Dinamo od danas i onaj od prije godine nisu isti klub…

“U globalu smatram da je klub na jednoj puno većoj razini nego što je prije bio dok sam ja igrao. Dosta se stvari promijenilo, radi se puno ozbiljnije, liga je kvalitetnija i danas je to na razini ozbiljnog kluba i pravog profesionalizma kako treba i biti.”

Tema o ciljevima u sezoni nameće se samo po sebi. Neki treneri traže rezultat, drugi razvoj igrača…

“Naglasak je naravno na razvoju mladih igrača, da zavole ovaj sport, nauče osnove ovog sporta i da se kroz kadetski i juniorski staž dokažu i budu konkurentni za igranje pravog, seniorskih futsala. Cilj je kvalitetno raditi s njima, a rezultat će s vremenom doći i do izražaja.”

S obzirom na to da imamo polovicu seniorskih igrača poteklih u našoj Školi futsala, odgovornost da ona nastavi kvalitetno raditi je velika.

“Škola futsala je također jedna od stvari koje su se promijenile otkad sam ja nastupao. Jako puno se ulaže u mlađe kategorije što svakako nije vidljivo preko noći, ali radom od samih početaka rezultati će biti itekako vidljivi i klub će sigurno dobiti puno kvalitetnih i mladih seniorskih igrača kroz godine što je zapravo jedini ispravan i pravi način za zdravo funkcioniranje kluba.”

Također, smatra kako uvijek ima mjesta za napredak, ali da je politika davanja šanse svojim “klincima” ispravna.

“Kao što sam i prije napomenuo filozofija škole ide pravim putem. Već sad u seniorima klub ima mlade i odlične igrače koji će s vremenom i iskustvom biti još bolji. Prostora za napredak uvijek ima, cilj je prikupiti što veći broj djece, što kvalitetnije raditi s njima i krenuti iz temelja od najmlađih kategorija.”

Futsal je sve popularniji sport, a djecu morate privući nečim da dođu trenirati baš kod vas.

“Djeca u Futsal Dinamu dobivaju odlične trenere, kondicijske trenere i uvjete koji su stvarno na jednoj visokoj razini. Stoga pozivam sve roditelje – dovedite svoju djecu da isprobaju ovaj predivan sport u jednom zdravom okruženju i odličnim uvjetima.”

Dinamo – to si ti!