Danas s početkom u 12 sati održana je konferencija za novinare na kojoj su predsjednik Kluba Matija Đulvat i dopredsjednik Juraj Čošić govorili o kazni Futsal Dinamu i najavili gradski derbi s Uspinjačom.
 

"Niti jedan hrvatski sportski kolektiv, zbog bilo kakvog prekršaja, nije kažnjen ovakvom kaznom koju bih ja nazvao skandaloznom. Futsal Dinamo je amaterski klub, futsal amaterski sport, a kazna je veća nego za bilo koji klub iz profesionalnog sporta čiji su navijači napravi slične, veće prekršaje“, rekao je u uvodu konferencije dopredsjednik kluba Juraj Čošić.

“Futsal Dinamo je i sam u ovoj godini doživio nemile scene na gostujućim terenima i mi kao klub nikada nismo poticali kažnjavanje drugoga kluba. Imamo zapisnik jedne utakmice u kojem piše da su navijači domaće momčadi uletjeli u teren i na suprotnoj tribini izazvali fizički obračun među navijačima, zbog čega je utakmica bila prekinuta na osam minuta. Na toj utakmici vrijeđalo nas se od prve do zadnje sekunde, a domaćin je, za slični prekršaj zbog kojeg smo mi kažnjeni 25 tisuća kuna i pet utakmica igranja pred praznim gledalištem, dobio kaznu od 1 500 kuna. No, nama nije u cilju da se kažnjavaju drugi klubovi, već da se prema svima odnosi jednako“, poručio je Čošić.
Čošić je potom novinarima pokazao službene zapisnike HNS-a s futsal utakmica na kojima su se događali slični ili čak gori prekršaji, a odgovorni klubovi su dobili minimalne ili nikakve kazne.
“Imamo i službene zapisnike HNS-a koji potvrđuju da su se u prošlosti futsal natjecanja događale još ružnije scene od nemilih događaja iz Doma sportova, no HNS protiv organizatora nikada nije pokrenuo postupak i nikada nitko nije bio kažnjen.“ napomenuo je Čošić. Ova drastična kazna nakon prvog prekršaja i ne čudi kada znamo tko ju je pisao, možda se disciplinski sudac Nakić želi iskupiti vodećim ljudima HNS-a zbog propusta na utakmici U21 reprezentacije na kojoj je bio zadužen za pisanje zapisnika.

Trebamo napomenuti kako je ovo Futsal Dinamu prvi prekršaj, a neki klubovi iz Prve Hrvatske nogometne lige kažnjavaju se s puno manjim iznosima. Praksa u velikom nogometu iznosi od 6000 do 20000 kuna ovisno o težini prekršaja. Najveća kazna u hrvatskom sportu koja je do sada izrečena iznosila je 35 tisuća kuna, samo 10 tisuća kuna više nego za Futsal Dinamo, a zbog zabrane igranja pet utakmica bez gledatelja, naša se kazna može popeti na iznos veći od 100 tisuća kuna. Nismo ovdje došli da bismo opravdali udaranje protivničkog vratara ili da bismo potaknuli kažnjavanje drugih klubova, već samo želimo da se prema svima postupa jednako, ovo su dvostruka mjerila.” rekao je dopredsjednik Kluba.
 Futsal Dinamo će u ponedjeljak podnijeti žalbu disciplinskoj komisiji HNS-a za izrečenu kaznu.
“Ovo je pokušaj udara na klub jer naša najveća financijska sredstva dolaze upravo od ulaznica. Ovo je kazna klubu koji živi od svojih članova i navijača, bez političkih dotacija, sumnjivog kapitala i sličnih modela upravljanja sportskim kolektivima, kakvi su u Hrvatskoj učestali. Mi cijelo vrijeme gradimo pozitivnu priču, prodajemo ulaznice, a nekog to očito smeta“ rekao je za kraj.

U subotu nas čeka važna utakmica protiv Uspinjače u borbi za doigravanje, koju još možemo igrati pred svojim navijačima i ovim bih putem pozvao sve naše navijače i ljubitelje futsala da nas podrže i uživaju u spektakularnoj atmosferi punoj energije, da vide što je bit ovoga kluba – ono što smo gradili zadnjih godinu i pol dana, a ne ono što se dogodilo pretprošle subote“, rekao je predsjednik Đulvat.

 

Subota 9.4.2016 u 19:45, SVI U DOM SPORTOVA, NEMA PREDAJE!!!