Hrvatska je sveučilišni prvak svijeta u futsalu! Fenomenalan uspjeh za hrvatski futsal, ali i hrvatski sport općenito, ostvarili su zagrebački studenti koji su zlato izborili na Svjetskom studentskom prvenstvu u dalekom Šangaju u Kini.

Ždrijeb je odlučio da će Hrvatska igrati u skupini protiv Mongolije, Novog Zelanda i Ukrajine. U prvom kolu skupine dečki su slavili protiv Mongolije s uvjerljivih 9:0. Zatim je uslijedio pomalo iznenađujući poraz od Ukrajine od 9:1, da bi u ključnoj utakmici svladali Novi Zeland sa 7:4.

U četvrtfinalu nas je čekao snažan suparnik u vidu Portugala, čiji igrači igraju futsal na najvećim klupskim i reprezentativnim razinama. Pobijeđeni su s 4:1. Zatim je u polufinalu slijedio revanš protiv Ukrajine. Naši dečki izašli su na parket i postavili stvari na svoje mjesto s 4:2 pobjedom. A u finalu prava poslastica – Brazil. No ni futsal Seleção nije imao rješenje za goropadne Hrvate, svladani su s 4:1 za titulu prvaka svijeta!

Alen Jukić: Silno sam ponosan na ovu ekipu

Ispred Futsal Dinama, posebno smo ponosni na činjenicu što su i naši prvotimci uključeni u ovaj uspjeh, kao i nekolicina igrača koji su futsal trenirali u našoj Školi futsala.

Također, čovjek koji je ove mladiće predvodio do svjetskog zlata je naš bivši trener prve momčadi te trener u Školi futsala Alen Jukić: “Sretan sam i ponosan radi uspjeha kojeg smo postigli, dečki na terenu su najslužniji za to.

Prijelomni trenutak dogodio se na poluvremenu utakmice protiv Ukrajine u grupnoj fazi. Gubili smo puno na poluvremenu, no u nastavku je izašla jedna druga ekipa. Taj momentum smo zadržali do kraja natjecanja i pokazali zašto smo najbolji. Silno sam ponosan na ovu ekipu.

Ovo je bio jako snažan turnir, sastavljen od mnoštva profesionalnih igrača i ekipa. Riječ je o momčadima koje su bile mladi prvaci Europe, koje imaju igrače u prvoj brazilskoj, španjolskoj i ukrajinskoj ligi. Konkurencija je zaista bila moćna”, završio je Juka.

Alen Jukić intervju FD

Matija Tolić: Dali smo sve od sebe

Pomoćni trener sveučilišne reprezentacije, gospodin Saša Ledinščak, bivši je igrač Futsal Dinama koji je za Plave nastupao još 2012. godine u tadašnjoj 2.HMNL-Sjever. Jedan od igrača koji je izborio zlatnu medalju u Šangaju je još jedan trener u našoj Školi futsala, Matija Tolić.

Za našu stranicu, Tolić je kratko rezimirao svoje dojmove: “Nakon vrlo lijepih i teških 10 dana u kojima smo dali sve od sebe mogu reći da sam jako sretan što sam sudjelovao u jednoj jako lijepoj promociji hrvatskog futsala u svijetu”.

“Drago mi je što smo mi kao klub uvelike pridonijeli u igračkom i trenerskom smislu te da ćemo nastaviti u tom smjeru”, za kraj je izjavio Tola.

>> Matija Tolić: Futsal kao sport još nije ni blizu svog vrhunca

Osim nabrojanih, na parketu se našlo više aktualnih igrača Futsal Dinama poput vratara Ante Piplice te Nikole Gudasića, a tu su bili i izdanci naše Škole futsala Filip Novak, Mateo Mužar, Toni Vučković te Jure Jakovljević.

Svima uklječnima u ovaj sjajan uspjeh, studentima Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, još jednom od srca čestitamo te podsjećamo kako je doček igrača u zagrebačkoj zračnoj luci zakazan večeras (ponedjeljak) u 22:35. Vidimo se!

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!