Dana 29. ožujka s početkom u 19 sati u ŠC Kutina održao se humanitarni malonogometni spektakl s ciljem prikupljanja novčanih sredstva za obitelj Hrvatskog branitelja Veljka Marića koji je zatočen u Srbiji. Na rasporedu su bile tri malonogometne utakmice, a navijači Dinama iz Kutine pobrinuli su se za druženje prije utakmice. Vrijedi istaknuti da je humanitarna akcija uspješno završena te će Futsal Dinamo na račun obitelji Marić uplatiti 10.000,00 kuna prikupljenih tijekom nedjeljnog druženja. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim posjetiteljima koji su odvojili novac za plemenite svrhe. Također, zahvaljujemo se sucima utakmice Zlatku Pavličiću i Marijanu Borojeviću te delegatu Željku Trdiševiću koji su se odrekli svih naknada i putnih troškova. Zahvaljujemo se i caffe baru Index, restoranu Servus, piceriji Tramontana, udruzi biciklista Vukovara, RK Moslavina, opg-u Košutć, opg-u Vdović, opg-u Ivanić, mesnici Ravlić, Vinariji Mikša te HOS-u Kutina na pomoći pri organizaciji ove humanitarne večeri. Svi redari, fotoreporteri i ostali volonteri također su svojim radom i zalaganjem smanjili troškove organizacije na minimum pa je više novca upućeno onima kojima je potrebnije.

Sveukupni troškovi utakmice (plakati, ulaznice, voda i potrošni materijal) tako su se sveli na 1.350,00 kuna.

Klub je od donacija na ulazu skupio 10.205,00 kuna.

Donirano obitelji: 10.000,00 kuna.

Pomoć obitelji uvijek je dobrodošla pa ako niste bili u mogućnosti doći na utakmicu možete svoju donaciju uplatiti i direktno na račun supruge Veljka Marića.

Marijana Lončarević-Marić, Lončarica 8, 43290 Grubišno polje, IBAN: HR6923400093213562912 otvoren u Privrednoj banci Zagreb.

Početne udarce na svim utakmicama izveli su sinovi Velja Marića, a prvu su utakmicu odigrali juniori Futsal Dinama i Moslavine. Domaćini su pokazali više na terenu te su pobijedili svoje vršnjake iz Zagreba rezultatom 3-1, nakon njih na parket dobro popunjene kutinske dvorane izašli su predstavnici 56. samostalne bojne Kutina i Bad Blue Boys-i koji su također odigrali prijateljski susret. Ovoga puta gostujući sastav pokazao se boljim te odnosi uvjerljivu pobjedu s rezultatom 1-5. Glavni događaj večeri bila je utakmica između MNK Kutine i Futsal Dinama, a na tribinama dvorane okupilo se oko 600 navijača koji su glasnim navijanjem napravili nezaboravan doživljaj.

Sama utakmica počela je agresivno s obje strane i od prve minute se vidjelo da to neće biti prijateljska, nego prava natjecateljska utakmica. Igralo se dobro na obje strane, a domaćin je uz pomoć možda i najboljeg hrvatskog reprezentativca Tihomira Novaka, inače, rođenog Kutinčanina dobro parirao Futsal Dinamu. Ipak, gosti su poveli u 10. minuti spretnim pogotkom kapetana Đulvata, što im je dalo još više samopouzdanja te su minutu kasnije povećali svoje vodstvo lijepom pogotkom Majića. Nakon tog vodstva utakmica se potpuno otvorila te su obje momčadi propustile izgledne prilike za postizanje pogodaka. Vrijedi izdvojiti i nekoliko dobrih obrana vratara Škorića s jedne te Krizmanića s druge strane, koji su glavni krivci što lijepe prilike Novaka, Gele, Majića i Pavlovića nisu završile pogotkom te se na odmor odlazi s 0-2 na semaforu. Drugo poluvrijeme oba trenera započinju s novim vratarima, kod Futsal Dinama priliku je dobio Bešlić, a kod domaćina Kovačić. Domaći predvođeni Novakom puno bolje otvaraju drugo poluvrijeme te u samo tri minute dolaze do rezultatskog poravnanja. Golove za MNK Kutinu postigli su Hrvoje i Domagoj Gelo u 22. odnosno 23. minuti. Nakon izjednačenja gosti su se probudili i agresivnije krenuli po pobjedu. Nakon lijepe akcije u 25. minuti Capar šalje povratnu loptu za Čošića koji prizemnim udarcem sa 7 metara vraća prednost Futsal Dinamu, no ta prednost nije trajala ni minute. Gotovo u prvom napadu nakon Dinamovog pogotka vratar Bešlić brani udarac Radića te drži loptu u svojim rukama duže od 4 sekunde i suci označavaju indirektan udarac za Kutinu. Nakon kratke kombinacije Robert Radić zabija za 3-3. To su bili najzanimljiviji trenuci utakmice u kojima su se gotovo u svakom napadu stvarale izgledne prilike i postizali golovi. U istoj minuti Futsal Dinamo s dva brza pogotka Majića i Grgića odlazi na 3-5, ali ni tu nije bio kraj napetostima. U 34. minuti Sertić smanjuje nakon odbijene lopte, a samo nekoliko trenutaka kasnije suci sude 6 aukumulirani prekršaj za Dinamo te kapetan Gelo dobiva novu priliku za poravnanje rezultata. Ipak, njegov udarac prolazi kraj vratnice Bešlićeva gola. Na samom kraju utakmice svoj drugi pogodak zabija Juraj Čošić, a da ni tada utakmica ne bude riješena pobrinuo se Hrvoje Gelo koji zabija za 5-6 u 39. minuti. Dalje od ovoga igrači MNK Kutine ipak nisu mogli iako su uz dobru igru Novaka nekoliko puta bili blizu potpunom preokretu. Nakon završetka utakmice obje momčadi pozdravili su publiku koja je nastavila navijati i 10. minuta nakon posljednjeg sučevog zvižduka.