Futsal Dinamo izgubio je u polufinalu prvenstva države s minimalnih 0:1 od Olmissuma u Omišu. Naša momčad oprašta se od aktualne sezone, a Omišani već u četvrtak igraju veliko finale.

Utakmica je bila iznimno čvrsta, s malo izrazitih prilika, a presudio je sjajan udarac Valerija Jurića u 15. minuti.

U prvih 10 minuta gledali smo klasično ispitivanje snaga bez izrazitih šansi na obje strane. Najopasniji udarac kod domaćina imao je Antonio Sekulić, a kod naše momčadi Davor Kanjuh. Druga polovica prvog dijela pripala je domaćinima. Prvo je Mario Herceg sjajnom paradom skinuo udarac Valerija Jurića, a potonji je u 15. poentirao gromovitim udarcem ljevicom s lijeve strane.

Iako je Dinamo cijelo prvo poluvrijeme odigrao iznimno disciplinirano i čvrsto u obrani, u posljednjoj dionici Omišani su u nekoliko navrata izbacili našu obranu, no Herceg je sjajnim intervencijama sačuvao Dinamo na golu zaostatka.

Nastavak utakmice bio je još “čvršći” od prvog dijela. Olmissum je cijelu utakmicu igrao visoki presing te su se Purgeri mučili s prenošenjem lopte preko polovice. No, unatoč posjedu lopte, Olmissum nije stvarao matne šanse, sve pokušaje Herceg je sigurno obranio.

Najveću šansu vidjeli smo u 37. minuti, kada je Čekol ostao sam na lijevoj strani, no Žarko Luketin je siguran. Dvije i pol minute prije kraja Alen Jukić je krenuo s igrom s golmanom-igračem, a to nas je skoro koštalo na isteku 39. kada je Matej Horvat pucao preko cijelog terena tik uz prazan Dinamov gol.

U posljednjim trenucima utakmice u šansi se našao i Prgomet, no obrana domaćina otklonila je i posljednju opasnost naše momčadi.

Čestitamo Olmissumu na povijesnom plasmanu u finale prvenstva koje u četvrtak igraju protiv pobjednika dvoboja Novo Vrijeme – Square.

Mi se zahvaljujemo svim našim navijačima koji su nas vjerno pratili i bodrili kroz cijelu sezonu.

Iduće godine vraćamo se jači jer,

Dinamo – to smo mi!