Futsal Dinamo je jesenski dio sezone 2019./20. završio na petom mjestu prvenstvene ljestvice, dok smo u kupu dogurali do četvrtfinala, u kojem smo, nakon neizvjesne borbe, ispali od domaćeg Olmissuma. No, iako je konkurencija nikad jača, a Dinamo ima jednu od najmlađih momčadi u ligi, naši navijači nisu najzadovoljniji bodovnim učinkom, ali niti ukupnim dojmom jesenskog dijela sezone.

A to je i logično. Naši navijači naviknuti su na boru za sami vrh, a mi kao Klub istovremeno imamo privilegiju i teret imena „Dinamo“ od kojeg se u svakoj utakmici očekuje pobjeda.

O prvom dijelu sezone porazgovarali smo sa šefom stručnog stožera Alenom Jukićem koji je iznio svoj pogled na „jesen 2019.“.

„U prvenstvo smo ušli pomlađeni i malo drugačiji u odnosu na prošle sezone. Mladi igrači su dobili veću minutažu, a samim time i veću odgovornost. Uz probleme s ozljedama i kartonima u pojedinim utakmicama i u smanjenoj, znatno kvalitetnijoj ligi nego ikada te probleme rješavali smo u hodu i nosili se s njima u skladu s mogućnostima. Četvrtfinale kupa u Omišu odigrali smo uz izostanke nekih igrača i bez našeg prvog vratara Hercega i bez obzira na našu možda i najbolju utakmicu ove jeseni to je bila ona sitna prevaga koja nas nije dovela na final four kupa“.

Jesenski dio sezone zaključili smo minimalnim porazom od gradskog rivala Uspinjače, 0:1. U toj utakmici nismo mogli računati na najbolje igrače Davora Kanjuha i Kristiana Čekola te se njihov izostanak itekako vidio. Upitali smo Jukića kako je generalno zadovoljan s nastupom prve momčadi ove jeseni?

„Znali smo da će bez Dade i Čekija utakmica protiv Gimke biti znatno teža nego što je trebala biti. Ipak su to jedina dva naša seniorska reprezentativca, igrači s najvećom minutažom, igrači koji sudjeluju u pokretanju svih naših napadačkih akcija, igrači koji su možda i ključni za naše obrambene aktivnosti i, na kraju, naša dva najbolja strijelca. No, i u toj tvrdoj utakmici protiv Gimke stvorili smo dovoljno izglednih situacija za postizanje gola, ali nažalost nismo uspjeli pogoditi cilj niti jedanput“.

Ne računajući prošlosezonske juniore, tri igrača koja su na ljeto pojačala prvu momčad su vratar Mario Herceg, bek Robert Grbić i pivot Kristian Grubeša, jesu li zadovoljili očekivanja?

„Od novih igrača Herceg se pokazao kao veliko pojačanje u igračkom i ljudskom smislu. Grubešu sam pozvao upoznavši ga u reprezentaciji zagrebačkog sveučilišta i sigurno je zaoštrio konkurenciju na poziciji pivota. Grbić je propustio kompletne pripreme zbog ozlijede i u zadnjim kolima je pokazao naznake nekih stvari koje sam od njega očekivao. Vjerujem da i on dijeli moje mišljenje i da zna da je on igrač koji je trebao pružiti više ovu jesen“.

Izdanci Dinamove škole poput Čekola, Šulentića, Gagulića, Dekanića ovu polusezonu dobili su veću odgovornost, u prvom kadru imamo još nekoliko izdanaka naše Škole. Kako si zadovoljan s njihovim učinkom i u kojem segmentu još mogu napredovati?

„Naši mladići iz Škole futsala polako odrastaju i postaju igrači od kojih se očekuju velike stvari u svakoj utakmici. Napredovati mogu u tehničkom i taktičkom segmentu, u brizi za svoje tijelo i pripremi za svaki trening i utakmicu. Trebamo uzeti u obzir da su oni doživjeli određene promjene u životu i u životnim navikama upisavši fakultete gdje im se povećao opseg obaveza kroz dan“.

Sve više šanse u prvoj momčadi, pogotovo u završnici polusezone, dobili su srebrni reprezentativci Mateo Mužar i Jakov Mudronja, još jedno ovoljetno pojačanje. Kakva je njihova perspektiva?

„Iako je jako mlad, od Mužara smo navinuli da je standardan član prve postave i da uživa veliko povjerenje mene i suigrača. Mudronji je nakon Eura u Litvi, preseljenja u novi grad, i prilagodbu na fakultet trebalo neko vrijeme da ulovi naš ritam treninga, dotjera svoju fizičku spremu, polovi obaveze koje imamo u klubu i izvan terena i pred kraj jeseni je postao sve važniji kotačić. Na proljeće očekujem njegovu punu afirmaciju i veliki doprinos našoj igri. U budućnosti ih obojicu vidim kao kandidate za našu A reprezentaciju“.

U petak, 20. prosinca saznat ćemo raspored odigravanja utakmica za proljetni dio sezone. Kakav je plan priprema za proljeće?

„Izradit ćemo ga čim saznamo termin prve utakmice. Ono što je sigurno, između zadnjeg jesenskog kola i prvog kola na proljeće igrači će imati dvadesetak dana pauze od treninga“.

Uz seniorsku momčad Jukić vodi i našu juniorsku ekipu u kojoj, uz kapetana Mužara, igra nekoliko iznimno perspektivnih igrača.

„Od juniora prvenstveno očekujem da budu vrijedni kao i do sada, da nastave s uzornim ponašanjem i da nastave predstavljati naš klub na treninzima, utakmicama i van terena kao i do sada. Što se tiče rezultatskih ambicija, ako nas posluži zdravlje i ako budemo kompletni, u svim utakmicama koje slijede imamo kvalitetu za pobjedu i siguran sam da se možemo uključiti u borbu za naslov prvaka Hrvatske“.

Osim kapetana Mužara, koji bi igrači iz juniorske momčadi uskoro mogli pokucati na vrata seniora?

„Bolji poznavatelji naše juniorske ekipe znaju da nema brige za budućnost kluba što se tiče nasljednika sadašnjih prvotimaca. Ne bih puno o imenima i pojedincima. Oni imaju moju maksimalnu pažnju i znaju što o njima mislim i o njihovoj budućnosti u našem klubu“.

Za kraj, poruka najboljim, ali uvijek zahtjevnim navijačima?

„Bez obzira na rezultate koje navijači nisu očekivali i dalje osjećamo njihovu potporu, a mi ćemo i dalje davati sve od sebe kako bismo im u bliskoj budućnosti donijeli više razloga za zadovoljstvo. Ja kao trener preuzimam svu odgovornost za rezultate ove jeseni i spreman sam i na raspolaganju za svaku kritiku i za svako pitanje. I dalje vjerujem u ovu momčad i naš rad te čvrsto vjerujem u bolje rezultate u proljetnom dijelu prvenstva“.