Sjajan vikend Dinamove Škole futsala i prvo kolo jedinstvene HMNL je iza nas. Juniori i kadeti odradili su fantastičan posao, upisali dvije pobjede nad Universitasom iz Splita i pokazali kako na domaćem terenu nisu nimalo lak protivnik. Podsjećamo, juniori su od Splićana bili bolji rezultatom 8:2, a kadeti rezultatom 4:1.

Iako je tek početak natjecanja, Plavi su ostavili odličan pozitivan prvi dojam te se nadamo da je ova epizoda samo uvod u ono što dolazi u idućim utakmicama.

Dečki već sada naporno treniraju jer ih za vikend čeka novo kolo, no pitali smo ih da nam daju kratki komentar na utakmicu. Svoj osvrt prvo nam je dao Mateo Mitrović, najbolji pojedinac susreta na kojem je postigao „hat-trick“:

„Priprema za utakmicu je bila odlična, a atmosfera u ekipi je i više nego zadovoljavajuća. Uvijek je lijepo zabiti pokoji gol, ali ništa se ne može usporediti s osjećajem pobjede cijele ekipe. Svi smo gladni i željni pobjeda, te vjerujem da će to biti presuđujući faktor u nadolazećim kolima.“

U idućem kolu juniori Futsal Dinama odlaze na neugodno gostovanje u Bjelovar. Naime, MNK Bjelovar je momčad koja je porazila Plave u polufinalu playoffa za jedinstvenu HMNL te izborila ovo natjecanje kao prvak regije. Naš Mateo vjeruje da je vrijeme za „naplatu“ i novu pobjedu:

„Kao i uvijek idemo po pobjedu. Imamo nekih neriješenih računa nakon nes(p)retnog poraza u prethodnom okršaju s njima pa je cijela ekipa izrazito motivirana.“

Nakon predstavnika juniora, čuli smo i s predstavnikom kadeta. Evo što kaže Marko Červenka, inače kapetan momčadi i strijelac jednog pogotka ovoga vikenda:

„Pa eto, nepoznat protivnik, ušli smo jako dobro u susret s puno udaraca na njihov gol u prvih 10 minuta. Jako dobra i napeta utakmica u tom periodu, no bez pogodaka. Utakmicu su prelomila brza dva pogotka i sva sreća da smo imali dobru kontrolu do kraja.“

Plavi kadeti prema rasporedu za vikend putuju u Petrinju na gostovanje kod MNK Petrinjčice, a Marko s pravom očekuje nova tri boda.

„Očekujem od ekipe da ćemo pristupiti isto kao i protiv AFCU-a, da im nećemo dati puno šansi, a ono malo da će riješiti naš golman, Marko Miletić. Nadamo se pobjedi, ostavit ćemo srce na terenu i nadam se da se s nova tri boda vraćamo u Zagreb.“

Dečkima hvala na izdvojenom vremenu i još jednom čestitamo na odličnom otvaranju jedinstvene HMNL!

Juniori Futsal Dinama drugo kolo igraju 24. veljače u Bjelovaru u 11:00 sati, a kadeti gostuju u Petrinji isti dan u popodnevnom terminu od 19:00 sati.

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!