Prošli vikend, 26. i 27. lipnja, u Šubićevoj ulici održan je treći memorijalni turnir ‘Prijatelji za Oskara‘. Naslov je osvojila ekipa Kab Studio koja je u finalu bila bolja od juniora Futsal Dinama 3:2 i na taj način obraniča naslov “na terenu gdje je sve počelo”. Treće mjesto osvojila je domaća ekipa MNK Šubić koja je bolje raspucavala penale od Geliptera.

>> Na terenu gdje je sve počelo

Nakon što su prva dva izdanja memorijala za Oskara odigrana u juniorskoj kategoriji, treće izdanje je bio otvoren i za seniore. Jer, Oskar je napunio 18 godina, kao i njegovi frendovi…

Oba dana turnira bila su sjajno posjećena, a na turniru je sudjelovalo rekordnih 24 ekipa raspoređene u osam skupina. Nakon grupne faze koja se igrala u subotu, u nedjelju je održana završnica.

Dinamo u Zagrebu prvi put nije bio domaćin

U prvom polufinalu Kab Studio s minimalnih 1:0 svladao je Geliptere, a u drugom polufinalu gledali smo sjajnu utakmicu između Dinama i domaćeg Šubića. Ova utakmica je, između ostalog, bila raritetna jer prvi put u povijesti od kada postoji Futsal Dinamo, Dinamovi navijači navijali su za – suparničku ekipu. Domaća ekipa je imala grlatu podršku navijača, no Futsal Dinamo je na kraju slavio 2:1 i prošao u finale.

U utakmici za treće mjesto dvoboj između Šubića i Geliptera završio je 0:0, da bi Šubić boljim raspucavanjem penala stigao do ‘bronce’.

Nakon te utakmice, igrači obje ekipe pridružili su se navijačima Šubića i svi zajedno u finalu Oskarovog turnira navijali za Futsal Dinamo. No, ekipa Kab Studio je pokazala kvalitetu i zasluženo obranila naslov. Kab Studio na kraju je slavio 3:2.

Juniori Futsal Dinama izgubili su u finalu Oskarovog turnira od Kab Studija.

“Super je da se okupimo svi kvartovski, zna se za koga se igra. Drago mi je da je bilo i puno Boysa, mislim da je u ova dva dana prošlo više od 2.000 ljudi. Atmosfera je bila stvarno super. Svaka čast na cijelom turniru. Ove godine smo obranili naslov. Iduće ćemo titulu valjda prepustiti nekom drugome”, rekao je Antonio Pavlic iz pobjedničke ekipe.

Ekipe: