Dva kola prije kraja regularnog dijela prvenstva, Dinamo drži četvrto mjesto, s tri boda manje od Crnice, bodom više od petog Squarea te sa šest bodova više od šeste Uspinjače Gimke i sedmog Vrgorca.

CIJELA TABLICA

Dinamo u doigravanje može ući s maksimalno trećeg mjesta, a najniže sa šestoga s obzirom na to da ima bolji međusobni omjer od Vrgorca.

Kao što smo već nebrojeno puta napisali, Dinamo je Dinamo i kod nas kalkuliranja nema, u preostala dva kola idemo po svih šest bodova i lovimo treće mjesto u doigravanju koje nam u četvrtfinalu donosi utakmicu na domaćem terenu protiv šestoplasirane momčadi regularnog dijela.

Međutim, kako navijači prirodno vole raspravljati o takvim stvarima, donosimo projekcije na kojem mjestu Dinamo može završiti ako u sljedeća dva kola osvoji određeni broj bodova.

Za početak, pogledajmo raspored klubova s kojima se Dinamo bori za pozicije u sljedeća dva kola.

17. kolo:

28.06. Split – FUTSAL DINAMO, 18:30
26.06. Uspinjača Gimka – Universitas, 20:30
27.06. Square – Vrgorac, 20:15
27.06. Crnica – Alumnus Sesvete, 20:15

18. kolo:

02.07. FUTSAL DINAMO – Uspinjača Gimka, 20:00
03.07. Vrgorac – Crnica, 20:00
03.07. Universitas – Square, 20:00

6 bodova – s obje pobjede, Dinamo je sigurni četvrti, što znači nositeljstvo u četvrtfinalu protiv petoplasirane momčadi regularnog dijela. Za treće mjesto, potrebno je da Crnica u iduća dva kola ispusti minimalno tri boda, budući da Dinamo ima bolji međusobni omjer sa Šibenčanima (4:0, 2:2)

4 boda – s pobjedom i remijem, Dinamo je sigurno peti. Za četvrto mjesto (nositeljstvo u doigravanju), potrebno je da Square ne slavi u obje utakmice. S 4 boda Dinamo može završiti i treći, u slučaju da Crnica u preostala dva kola osvoji najviše bod.

3 boda – s pobjedom smo sigurni peti. Za četvrto mjesto potrebno je da Square u preostala dva kola ispusti minimalno tri boda, a za treće da Crnica izgubi obje utakmice.

2 boda – s dva remija sigurni smo peti. Za četvrto mjesto potrebno je da Square u preostala dva kola ispusti minimalno tri boda budući da imamo bolji međusobni omjer (3:4, 3:1). S dva remija treći ne možemo biti.

1 bod – s remijem smo sigurni peti. Za četvrto mjesto potrebno je da Square u preostala dva kola ne upiše pobjedu.

0 bodova – s oba poraza sigurni smo šesti. Za četvrto mjesto potrebno je da Square u preostala dva kola osvoji maksimalno bod i da Uspinjača Gimka ne pobijedi Universitas. Za peto mjesto, potrebno je da Uspinjača ne pobijedi Universitas ili da Square u preostala dva kola upiše oba poraza (u slučaju pobjede Uspinjače protiv Universitasa i Futsal Dinama te jednog osvojenog boda Squarea, zatvara se krug od tri momčadi prema kojem Uspinjača osvaja četvrto mjesto, Square peto, a Futsal Dinamo šesto).

Eto, to smo napisali, a sada idemo po – dvije pobjede i treće mjesto!