Preostala su još dva kola do kraja regularnog dijela sezone 2020./21. Futsal Dinamo u posljednja dva kola ulazi kao četvrtoplasirana momčad prvenstva s dva boda manje od drugoplasiranog Novog Vremena.

Screenshot: CroFutsal.com

Nakon dva gradska derbija (Uspinjača Gimka 26. ožujka te Alumnus u Sesvetama 2. travnja) Futsal Dinamo u doigravanje može ući s maksimalno druge, a najniže pete pozicije s obzirom na to da smo bolji u međusobnim utakmicama od Vrgorca i Universitasa koji imaju šest bodova manje.

> Prvi od dva gradska derbija za finiš regularne sezone!

U doigravanje kao drugi, treći, četvrti ili peti

Kako bismo u doigravanje ušli s pete pozicije, i bez prednosti domaćeg terena, Futsal Dinamo bi trebao izgubiti obje iduće utakmice, a Alumnus bi, osim protiv nas u posljednjem kolu, trebao upisati pobjedu i protiv Universitasa ovog petka. Peti ćemo biti i ako remiziramo protiv Uspinjače te izgubimo od Alumnusa s 0:2 ili više od dva pogotka razlike.

S pobjedom u petak ili remijem u posljednjem kolu kod Alumnusa i matematički bismo osigurali četvrto mjesto. Četvrti možemo biti i uz oba poraza, no u tom slučaju Alumnus ne smije slaviti protiv Universitasa u petak.

Za treće mjesto moramo imati najmanje isti broj bodova kao Crnica koja ima bod više, ali lošiji međusobni omjer. Šibenčani u petak gostuju kod Vrgorca, a u posljednjem kolu dočekuju Square. U slučaju remija u jednoj od te dvije utakmice, Dinamo mora pobijediti obje kako bi završio treći. U slučaju poraza Crnice, Dinamo će biti treći i s četiri boda u preostala dva kola.

Za drugo mjesto, Dinamo mora imati najmanje bod prednosti ispred Novog Vremena s obzirom na to da Makarani imaju bolji međusobni omjer. To znači da Dinamo do kraja mora upisati obje pobjede, a Makarani moraju izgubiti najmanje tri boda. Dinamo može biti drugi i s četiri osvojena boda, no to znači da Makarani smiju osvojiti samo bod u preostale dvije utakmice u kojima gostuju kod Squarea (petak) te dočekuju Universitas u posljednjem kolu.

Tablica update

Sve u svemu, Dinamo ide prvo po pobjedu u petak i osiguravanje nositeljske pozicije u doigravanju, a onda želimo i svladati Alumnus i u playoff ući kao druga momčad prvenstva.

Utakmicu Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka pratite sutra od 20 sati na programu Arena Sport 2.

Dinamo – to si ti!