Iza nas je jedna od rezultatski najturbulentnijih sezona Futsal Dinama u povijesti. Klub je u prvenstvu ostvario najslabiji rezultat od svog osnutka i cijela je sezona bila obilježena teškim trenucima kroz koje smo prolazili zajedno.

No, najteža stvar nam je odlazak odlazak naša tri dugogodišnja stožerna igrača i kapetana.

Davor Kanjuh, Kristijan Grbeša i Mihovil Prgomet od iduće sezone više neće nositi dres Futsal Dinama.

Teško nam je u ovako kratkom tekstu oprostiti se od naših igrača koji su klubu donijeli dva trofeja, kombinirano su zabili 220 golova u 403 utakmice u svetom dresu i donijeli nam hrpu pozitivnih osjećaja koji su nas nerijetko bacili u ekstazu. Prema tome, od naša tri bivša igrača oprostit ćemo se s prigodnim videima. Zaslužili su. A ako slika govori tisuću riječi, mi se nadamo da će video ‘pričati’ i s još više.

Dado, Prga, Grbi – hvala na svemu

Dojučerašnji kapetan Davor Kanjuh iz Futsal Dinama odlazi kao apsolutni rekorder kluba. U klub je stigao u sezoni 2015/2016, a negdje sredinom prošle sezone prestigao je Matiju Đulvata po broju nastupa i zaustavio se na brojci od 167 nastupa. Kanjuh se već neko vrijeme nalazi na vrhu all-time ljestvice strijelaca s 93 pogotka u mreži protivnika, a zabilježio je i najviše asistencija od kada brojimo tu rubriku. Ne želimo posebno izdvajati jer nam je svaki od tih 93 poseban, ali zauvijek ćemo pamtiti Dadove voleje u finišu utakmice kojim nas je dovodio do ludila.

Mihovil Prgomet, naše ‘svrdlo s Trešnjevke’, u klub stiže u sezoni 2016/2017, a iz Futsal Dinama odlazi sa 137 upisanih nastupa za Plave. U tom periodu postigao je 58 pogodaka što ga u obje kategorije svrstava na peto mjesto u povijesti Futsal Dinama. Prije dvije sezone počeli smo našim igračima brojati i asistencije radi statističke evidencije, a Prga je i u toj rubrici pri samome vrhu.

Kristijan Grbeša Plavi je također od sezone 2016/2017, uz godinu i pol dana pauze koje je proveo u Češkoj. U Dinamo se vratio u drugom dijelu sezone 2019/2020 te je do kraja ove sezone upisao 99 nastupa (7. all time) i 69 pogodaka (4. all time). Nećemo nikad zaboravit koliko nam je radosti donio svojom ubojitom ljevicom, kao ni ikonsko slavlje s raširenim rukama prema tribinama.

Ovim se putem još jednom zahvaljujemo našoj trojici kapetana na svemu što su dali Klubu. Vjerujemo da će sva trojica nastaviti i dalje pratiti Futsal Dinamo te svojim savjetima podržavati klub kako bi Dinano još više rastao u budućnosti.

U narednim danima predstavit ćemo vam i nova pojačanja Plavih.

Dinamo – to si ti!