Nakon dolaska Hrvoja Penave, ponajboljeg topnika 1. HMNL, u Futsal Dinamo stiglo je još jedno veliko pojačanje. Riječ je o jednom od najperspektivnijih mladih igrača u državi, kapetanu mlade hrvatske futsal reprezentacije, Mateju Horvatu.

Popularni Banana svoje je prve futsal korake napravio u MNK Alumnus s kojim je prvo osvojio juniorsko prvenstvo Hrvatske, a potom u sezoni 2013./14. i naslov seniorskog prvaka.  Iako mu je tek 21 godina (rođen 30.01.1994. u Zagrebu), Matej iza sebe ima pregršt iskustva kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Osim što je kapetan U-21 reprezentacije, Horvat se može pohvaliti i nastupima za seniorsku reprezentaciju Hrvatske kao i nastupima u UEFA Futsal kup, malonogometnoj inačici Lige prvaka. Nastupajući za veleučilište VERN, prije otprilike mjesec dana, okitio se naslovom europskog sveučilišnog prvaka, a ponio je i titulu prvog topnika turnira s 8 postignutih pogodaka.

Riječ je o ljevonogom igraču visokom gotovo dva metra, zavidne tehnike i sjajnog udarca koji će sasvim sigurno svojim potezima uveseljavati navijače i biti jedna od glavnih karika Dinama u novoj sezoni. Valja napomenuti kako je Horvat zbog prelaska u Dinamo odbio i neke inozemne ponude koje su bile  i više nego primamljive.

Nadajmo se kako će Matej Horvat, velika nada hrvatskog futsala, opravdati uloženo povjerenje, ali i legendarnu 12-icu na dresu koju je naslijedio od lanjskog igrača i ljubimca publike, umirovljenog Domagoja Purgara.

Svoj premijerni nastup za Futsal Dinamo imat će na predstavljanju Kluba 5.9.2015. godine na zagrebačkoj Šalati!