Momčad Futsal Dinama ovoga je ljeta dodatno osnažila svoj igrački kadar kako bi se u narednoj sezoni pokušala ravnopravno uključiti u borbu za naslov prvaka. Dolasci Kristijana Grbeše, Vedrana Matoševića, Mihovila Prgometa, Ivana Hercega i Douga Reeda zasigurno su podgrijali apetite Dinamovih navijača, a dodatan dašak optimizma daju i mlade snage koje polako, ali sigurno koračaju prema sve važnijim ulogama u prvoj momčadi. Jedan od njih zasigurno je i Karlo Maloševac, mladi vratar kojeg mnogi smatraju legitimnim nasljednikom prvog vratara Dinama, Gorana Škorića. Karlo se momčadi Dinama priključio prošle sezone nakon što se s Alumnusom okitio naslovom juniorskog prvaka Hrvatske. Osim naslova, ponio je i titulu najboljeg vratara završnice prvenstva.

Prelaskom u Dinamo, dobio je ulogu trećeg vratara iza iskusnih Tomislava Žuneka i Škorića. Svoje je minute skupljao u utakmicama Županijske lige, u kojima je kao kapetan predvodio svoju momčad do naslova. I u ovom se natjecanju okitio titulom najboljeg vratara, te je u drugom dijelu sezone priključen prvoj momčadi Dinama u kojoj trenutno vodi borbu sa Danijelom Bešlićem za mjesto drugog vratara, odmah iza nedodirljivog Škorića. Mnogim našim navijačima zapeo je za oko na pripremnom turniru u Švicarskoj kada je u utakmici protiv češkog prvaka EraPack-a u raspucavanju sjajnom obranom donio pobjedu Dinamu i prolaz u finale.

Bila je ovo sjajna prilika da porazgovaramo s Karlom i upoznamo sve naše navijače s, vjerujemo, budućom zvijezdom našega Kluba. Na početku našeg druženja, Karlo nam je opisao svoj put od juniora Alumnusa pa sve do prve momčadi Dinama.

"Put do seniora Dinama nije bio toliko lagan koliko se možda na prvi pogled čini. Od mog samog početka bavljenja futsalom i gledanja seniorskih treninga uvijek mi je bila velika želja trenirati i igrati s najboljima, i to je za mene bio najveći motiv na svakom treningu i svakoj utakmici. Uvijek sam davao svoj maksimum i drago mi je da mi se sav taj trud napokon počeo isplaćivati", rekao je za klupsku stranicu Maloševac.

Za svoj igrački razvoj vrlo važnim smatra i svoje stasanje u školi futsala, kako u Alumnusu, tako i prošle sezone u Dinamu.

"Treninzi u futsal školi su mi uvelike pomogli oko mog razvoja u futsalu te sam imao priliku raditi s vrhunskim trenerima od kojih sam puno toga naučio i koji su usmjerili moj daljnji razvoj, kako kao sportaša, tako i kao osobe. Stjecanje novih prijateljstva i iskustava jedna je od najvažnijih beneficija koje sam stekao trenirajući futsal. Svakako ne treba zanemariti niti samu ulogu sporta, koja nas potiče da svakim danom težimo boljemu, i da podižemo letvicu sve više i više. Zato pozivam sve koji bi željeli zaigrati futsal da se pridruže našoj školi futsala, te steknu jedno iznimno iskustvo, mnoštvo novih prijateljstava, a možda i mogućnost da jednog dana zaigramo kao suigrači pred nekoliko tisuća navijača. Za doživjeti takvu atmosferu s tribina, vrijedi se potruditi".

Kao uvod u sezonu, Karlo je nastupio na revijalnoj utakmici na Šalati gdje je više od dvije tisuća navijača stvorilo paklenu atmosferu. I mnogo stariji igrači od njega bili su impresionirani atmosferom, a kakve dojmove sa Šalate nosi ovaj 19-godišnjak?

"Šalata je nadišla sva moja očekivanja, pogotovo jer sam prvi put atmosferu osjetio s terena, a u sjećanju će mi najviše ostati trenutci nakon same utakmice kada smo se priključili navijačima na tribini i zajedno navijali. Nadam se kako će naši navijači ponoviti nešto slično i u našoj prvenstvenoj utakmici u Domu sportova".

Uskoro započinje nova sezona i prvi prvenstveni ogledi. Nakon pristiglih pojačanja, ima li Dinamo pravo nadati se borbi za naslov prvaka?

"Prije svega očekujem dobru atmosferu na treninzima i utakmicama, a vjerujem kako će se to odraziti i na rezultatima. Cijela momčad je uvjerena kako ove godine uz puni angažman na terenu možemo doći do titule, a zahvaljujući bezrezervnoj podršci naših navijača, taj nam se cilj čini još bližim".

Kao jedan od najmlađih igrača u prvoj momčadi, stvara li mu ta razlika u godinama problem?

"Ni malo. Super se osjećam trenirajući sa suigračima, te pokušavam upiti što više savjeta od njih. Svaki trening je nova lekcija, i drago mi je što imam priliku trenirati s igračima od kojih mogu puno toga naučiti".

Jedan od najvećih savjetnika zasigurno je iskusni Goran Škorić?

"Nakon svake utakmice Gogo, Bešlić i ja popričamo o situacijama koje su se dogodile i nastojimo na treninzima poboljšati one segmente koji su bili sporni. Puno mi znači njihovo iskustvo i savjeti".

Prvu službenu utakmicu ove sezone Dinamo će odigrati na domaćem terenu protiv pojačanog makarskog Novog Vremena. Prošle je sezone Dinamo ostvario dvije pobjede protiv ovog protivnika, ali mnogi očekuju kako će ovosezonski dvoboji biti puno neizvjesniji.

"Utakmica s Makarskom će biti veoma zanimljiva i nadam se da će nam se trud uložen tijekom priprema isplatiti i da ćemo našim navijačima pokloniti pobjedu za početak sezone kako bi na samom startu pokazali kako priče o naslovu prvaka nisu bile samo prazna priča", zaključio je Maloševac