Danas se s početkom u 16 sati u pivnici Medvedgrad održala konferencija za novinare povodom subotnjeg spektakla na Šalati i utakmice između Futsal Dinama i momčadi Nottingham University. Konferencija je otvorio kapetan Dinama Matija Đulvat koji je pozdravio goste iz Engleske, te rekao par riječi o humanitarnoj akciji koja će se održati u sklopu čitavog spektakla.

– Dizajn pobjedničke majice koji je izradio jedan od naših članova, napokon je u prodaji. Od danas se može kupiti u KND BBB u Ilici 37, a vrhunac prodaje očekujemo u subotu na Šalati. Sav prihod od prodanih majica namijenjen je udruzi „Jedni za druge“ koja se bavi prevencijom ovisnosti, socijalnom i psihološkom rehabilitacijom, te resocijalizacijom bivših ovisnika i osoba s invaliditetom pomoću terapije jahanjem.

Nakon toga izložio je program događanja na Šalati koji će početi u 18 sati korteom s Trga bana Jelačića, dok nas u 19 sati očekuju prva utakmica koju će odigrati mladi Dinamovci iz omladinskog pogona. U toj će se utakmici sučeliti juniori, kadeti i pioniri Futsal Dinama koji će imati priliku doživjeti jedinstvenu atmosferu i podršku nekoliko tisuća navijača. Zatim u 20 sati kreče revijalna utakmica između legendi Dinama i legendi ZG futsala. Neke od zvijezda koje su potvrdile svoj dolazak bit će Šimić, Šokota, Ištvanić, Soldo, Mavrović, Čuljak i drugi. Za 21 sat zakazana je glavna utakmica večeri, susret Dinama i Nottinghama. Đulvat se također osvrnuo i na mogućnost loših vremenskih uvjeta za vrijeme održavanja utakmica.

– Bez obzira na eventualne vremenske nepogode, odgoda nije opcija. Nadamo se kako će nas vrijeme poslužiti, a ako i padne kiša vjerujem kako će to dati jednu novu dimenziju cijelom spektaklu i kako će atmosfera biti još bolja.

Riječ je nakon toga preuzeo trener gostiju, Renato Augusto. On je dobro poznato ime unutar futsal krugova, proslavljeni futsal stručnjak koji je kroz svoju trenersku karijeru vodio nekoliko renomiranih klubova među kojima se najviše ističu Sporting Club de Paris, te Benfica s kojom je igra finale Lige prvaka 2003. godine.

– Jako smo sretni što smo dobili priliku igrati protiv momčadi kao što je Dinamo. Mojim igračima bit će ovo jedinstvena prilika igrati u takvoj atmosferi, ispred nekoliko tisuća bučnih navijača i sučeliti se s ovako jakim protivnikom. Očekujem dobru utakmicu koja će nam pomoći u pripremi za novu sezonu. Očekujem show, kako na terenu, tako i na tribinama.

Okupljene je upoznao i s momčadi Nottinghama koja će sutra istrčati na Šalati.

– Naša momčad iznimno je mlada, ali iznimno ambiciozna i željna novih znanja. Ove godine izborili smo plasman u 1. ligu, koju otvaramo idući vikend utakmicom protiv Manchester Uniteda. Pripreme su pri kraju i ovu ću utakmicu iskoristiti da iskristaliziram sastav za otvaranje prvenstva.

Kapetan Nottinghama Moe podijelio rekao je nekoliko riječi o atmosferi koja nas sutra očekuje.

– Svi mi igrači gledali smo video isječke s prošlogodišnje utakmice na Šalati, i bez sumnje mogu reći kako Dinamo ima daleko najveću podršku u ovom dijelu Europe. Nadam se jednako dobroj atmosferi i ove godine, da svi zajedno možemo uživati. Čuli smo za mogućnost kiše, ali mi smo iz Engleske i to nam neće stvarati neki veliki problem.

Mićo Martić ukratko je rezimirao pripreme Dinama i najavio novu sezonu, kao i utakmicu na Šalati.

– Sretan sam što ćemo odigrati jednu ovakvu utakmicu da vidimo koliko smo napravili na pripremama i koliko još moramo raditi da bi došli na željenu razinu. Trenutno u momčadi imam 18 igrača, i prije početka sezone sigurno će neki otiči, dok će neki igrati u našoj B momčadi koja će nastupati u Županijskoj ligi. Svi mi u Dinamu, od igrača, trenera pa do vodstva Kluba iznimno smo ambiciozni i cilj nam je od Futsal Dinama napraviti renomirani europski klub koji će se ravnopravno moći nositi sa svim protivnicima. Hrvatski futsal raste iz godine u godinu, i polako ali sigurno primiče se razini vrhunskog futsala. Ljubav koju ovaj klub ima od svojih navijača, nema niti jedan klub na svijetu. Uz njih i naši apetiti rastu, a uopće ne sumnjam kako ćemo u svom cilju i uspjeti. Prošle godine na Šalati stvarno sam uživao, ali sada u ulozi trenera Dinama sigurno mi neće biti svejedno. Srce će zatitrati kada krene pjesma navijača, i vjerujem kako ćemo se svi dobro zabaviti, te na najbolji mogući način otvoriti sezonu.

Posljednji je mikrofon preuzeo Matija Capar, jedan od trenera u omladinskom pogonu Futsal Dinama koji je prošle godine s juniorima Alumnusa uzeo naslov prvaka, dok su kadeti pod njegovim vodstvom završili na drugom mjestu.

– 1. rujna počeli smo s treninzima i organizirali otvorene treninge za sve zainteresirane. Odaziv je jako dobra i zadovoljni smo s brojem naših mladih igrača. Svi zainteresirani još uvijek se mogu priključiti našim treninzima i ovim ih putem pozivam da nam se pridruže. Cilj omladinske škole je isprofilirati igrače kako bi jednoga dana zaigrali za prvu momčad Dinama, ali i Hrvatske reprezentacije. Naš klub mora se osloniti na omladinsku školu i stvarati svoje igrače, a pojačavati se samo na deficitarnim pozicijama. Kao trener sam jako ambiciozan i uvijek želim više i bolje. Pozivam sve navijače da podrže naše klince i da im pokažu kako su i oni važan kotačić ovoga kluba.