Nastavno na vaše brojne upite vezano uz način određivanja parova osmine finala Hrvatskog malonogometnog kupa dužnost nam je da vas obavijestimo o događajima i komunikaciji s nadležnim tijelima HNS-a u proteklom periodu. Naime, kao što je velika većina već upoznata naš klub (osvajač regionalnog kupa na Sjeveru) će u osmini finala igrati s Nacionalom iako ima jednak broj bodova na tablici uspješnosti kao i MNK Mala Mljekara iz Valpova (osvajač regionalnog kupa na Istoku) koja će se boriti za ulazak na završnicu s momčadi MNK Kijevo Knin. Tablica uspješnosti kao i samo kup natjecanje uređeno je Propozicijama natjecanja za Hrvatski nogometni kup u malom nogometu za natjecateljsku godinu 2014/2015 (u daljnjem tekstu: Propozicije), a za naš konkretni slučaj se primjenjuje točka 3. Članka 1 Propozicija koja propisuje: 

" 3. Završni dio natjecanja za Hrvatski nogometni kup. – na završnom dijelu natjecanja za HMNK sudjeluje 16 malonogometnih momčadi i to: 12 najuspješnijih klubova po koeficijentu uspješnosti u natjecanju za HMNK u posljednjih 5 godina. Ukoliko je broj bodova jednak, odlučuje posljednji najbolji rezultat u kup natjecanju. Ukoliko klubovi i po tom kriteriju imaju isti broj bodova, odlučuje plasman u ligaškom natjecanju u prethodnoj natjecateljskoj godini; – 4 kluba pobjednika regionalnih natjecanja za HMNK (iz svake regije)"

Slijedom navedenog, uprava kluba je smatrala kako je primjenom Članka 1. Propozicija: "….Ukoliko je broj bodova jednak, odlučuje posljednji najbolji rezultat u kup natjecanju…." MNK Futsal Dinamo trebao biti pozicioniran na 14. mjesto ispred MNK Mala Mljekara koja je trebala biti pozicionirana na 15. mjesto jer je posljednji najbolji rezultat MNK Futsal Dinama četvrtfinale regionalnog kupa u sezoni 2012/2013, zbog čega je MNK Futsal Dinamo vrednovan s dva boda dok je najbolji rezultat MNK Male Mljekare jedan bod iz prošle sezone kada je MNK Futsal Dinamo osvojio nula bodova. Iz navedenog razloga smo se obratili nadležnim tijelima HNS-a službenim putem zatraživši tumačenje i eventualnu izmjenu ljestvice uspješnosti. Od HNS-a kao organizatora natjecanja zaprimili smo odgovor kako se Propozicije u praksi već više godina tumače na način da se posljednji najbolji odnosi na ostvaren rezultat iz prošle sezone (iako u pravilniku piše: posljednji najbolji rezultat, a posljednji može biti samo jedan!) i kako je stoga formirana ljestvica na način da Futsal Dinamo nastupa protiv MNK Nacionala. Navedena tijela su se složila s našim stavom da Propozicije nisu dovoljno precizno napisane te se mogu tumačiti na više načina i utvrdili su kako će Propozicije iz tog razloga sigurno biti promijenjene za iduću sezonu. Zaključno, nama preostaju dvije velike utakmice protiv trenutno prvoplasirane momčadi I HMNL.

Mi ćemo uvijek, uz vašu pomoć, dati svoj maksimum na terenu i nadati se prolazu!

Dinamo to si ti!