U petak 04. rujna s početkom u 20 sati u SC Fair Play, dan prije tradicionalne utakmice na Šalati odigrati će se jubilarno petnaesto izdanje Dinamovog pub kviza. U Gračanima ili u popularnoj Jazbini, ponovno će se okupiti brojne ekipe Dinamovih fanatika, kroničara i statističara, povijesničara i Dinamologa.

Kronologija Dinamovih pub kvizova

Dinamovi pub kvizovi pokrenuti su 26. travnja 2017. godine na inicijativu volontera MNK Futsal Dinamo, simbolično na obljetnicu osnivanja Dinamovog purgerskog plavog prethodnika Gradjanskog, a s idejom okupljanja Dinamovaca u slavljenju slavne povijesti i tradicije voljenog kluba koji se u posljednjem desetljeću udaljio od svoje najveće snage i smisla postojanja – navijača.

Te istinske dinamovske vrijednosti već šest godina njeguje i pronosi naš Klub, a jedan od najsvjetlijih primjera su upravo Dinamovi pub kvizovi na kojima vam u nešto više od dva sata modra povijest sa svim svojim pobjedama, porazima, mitovima i legendama, anegdotama, čudesima i prokletstvima, neprestano kola ubrzanim plavim krvotokom. Ovo je jedan sažeti prelet kroz dosadašnja izdanja kvizova koji su iznjedrili velika rivalstva, bespoštedne borbe, doslovce i u produžecima i u pripetavanjima.

Rivalstva

Dinamovi pub kvizovi posebni su i po tome što obilaze sve zagrebačke kvartove, na sve četiri strane svijeta. A sve je krenulo u proljeće 2017. godine Novom Zagrebu, u Trnskom. Već tamo je započeo veliki derbi budućih rivala koji će na općim izdanjima kviza držati duopol u osvajanju titula sve rujna 2019. godine. To su Draganićka farma i Mlinka za Cicu kojima je u najnovijem razdoblju titule počela uzimati ekipa s više imena, ali zapravo poznati šampioni s Nogometnih ikona – Anthony Tokpah. Farma je izdominirala u Trnskom i u Stenjevcu da bi u Dubravi preskočila tekmu što su naravno Mlinka i Cico iskoristili baš kao one mitske nedjelje u veljači 1982. Prvu pobjedu nad farmom svog kapetana iz te šampionske bajke izvojevali su upravo na njihovom domaćem terenu, u neposrednoj blizini Cicinog stana na Dobrom dolu.

Farmerski imperij žestoko uzvraća udarac u Dugavama, rutinski u Gračanima, a onda je podno katedrale uslijedio najdramatičniji kviz ikad. Božićno izdanje 2019. u jeku euforije dočekanog europskog proljeća, donijelo je prvo pripetavanje ljutih suparnika nakon neriješenog ishoda kviza. I tu je slavila Draganićka farma rezultatom 11 – 9 u nabrajanju početnih 11 s Old Trafforda iz 1999. Zekini obožavatelji tuku i u proljeće na Ravnicama, ali bez glavnih konkurenata, a tada na prijestolje zasjeda – Tokpah i to s tri uzastopne pobjede, poprilično uvjerljive od Gračana (Jebo te Dunav) preko Sesveta (Pendrek Refika Ahmetovića) do Poljanica (Maksimirska Statika). Oni su i aktualni prvaci Dinamovog pub kviza, a na vječnoj tablici možete ih pronać pod imenom “Mijenjamo ime ko Dinamo 90-ih”.

Favoriti iz drugog plana…

Osim šampionskog trojca na postolje se najčešće penjala ekipa najdužeg imena ili skraćeno Christanval, ali nikad na najvišu stepenicu, dok su tri puta na postolju bili Sesvećani, koji također četo mijenjaju imena…

Spomenimo i tematske Dinamove pub kvizove koji su odigrani u tri navrata. Iako su specifični oni također ulaze u službenu statistiku Dinamovih pub kvizova. Kviz o derbiju Dinama i Hajduka u Tkalči je osvojila ekipa Šoko Tomota, europsku tematiku u čast jednako takvog proljeća na Trešnjevci je poharao Tokpah, a posljednje izdanje na Šalati posvećeno dvadesetogodišnjem razdoblju nakon povratka imena Dinamo, pripalo je nakon dugo vremena ekipi Mlinka za Cicu.

Nova uzbuđenja i nova napeta borba očekuje nas u petak u Fair playu, posebno s obzirom i na novi, uzbudljivi sustav natjecanja. Do tada će biti aktualna i trenutna vječna tablica Dinamovih pub kvizova!

Kronologija Dinamovih pub kvizova (i ukupni poredak ekipa):

1. opći Dinamov pub kviz (CB Mrav, travanj 2017.)
1. Draganićka farma
2. Cupan 2 (Mlinka za Cicu)
3. Bobanove ikone (Nogometne ikone)

2. opći Dinamov pub kviz (Pizzerija Mr. Jack, lipanj 2017.)
1. Draganićka farma
2. Minutaža Miralema Ibrahimovića (Mlinka za Cicu)
3. Christanval

3. opći Dinamov pub kviz (CB Gurman, rujan 2017.)
1. Mlinka za Cicu
2. Anthony Tokpah (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
3. Drogheda (Sesvećani)

4. opći Dinamov pub kviz – 1. božićni (CB Vagabondo, prosinac 2017.)
1. Mlinka za Cicu
2. Christanval
3. Draganićka farma

1. tematski Dinamov pun kviz – Dinamo vs Hajduk (History, veljača 2018.)
1. Šoko Tomota
2. Christanval
3. Kako je Štef postao Stipe

5. opći Dinamov pub kviz (CB Score, lipanj 2018.)
1. Draganićka farma
2. Mlinka za Cicu
3. Christanval

6. opći Dinamov pub kviz (SC Fair Play, rujan 2018.)
1. Draganićka farma
2. Mlinka za Cicu
3. Neka Patu (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)

7. opći Dinamov pun kviz – 2. božićni (Potepuh, prosinac 2018.)
1. Draganićka farma
2. Mlinka za Cicu
3. Povijest Dinama

2. tematski Dinamov pub kviz – Dinamo u Europi (Innotesco, veljača 2019.)
1. Šimić za Ketsbaiu (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
2. Lamza i Dudu (Sesvećani)
3. Bratići

8. opći Dinamov pub kviz – (CB Ravnice, svibanj 2019.)
1. Draganićka farma
2. Mučka Đubrad
3. Christanval

9. opći Dinamov pub kviz – (SC Fair Play, rujan 2019.)
1. Jebo te Dunav (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
2. Mrzim Manchester (Sesvećani)
3. Bojna Istok

10. opći Dinamov pub kviz – 3. božićni (CB Galerija, prosinac 2019.)
1. Pendrek Refika Ahmetovića (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
2. Draganićka farma/Mlinka za Cicu

3. tematski Dinamov pub kviz – Povratak imena Dinamo (Boeing, veljača 2020.)
1. Mlinka za Cicu
2. Vrati djeci Dinamo (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
3. Runda za Juku

11. opći Dinamov pub kviz (Story Bar, lipanj 2020.)
1. Maksimirska statika (Mijenjamo ime ko’ Dinamo 90-tih)
2. Ardilles i dečki s Istoka
3. Draganićka farma

Ukupni poredak “medalja”:

Kronologija Dinamovih pub kvizova (i ukupni poredak ekipa)

Kronologija Dinamovih pub kvizova (i ukupni poredak ekipa)