U12 generacija naše Škole futsala gostovala je u nedjelju u Lipiku povodom 28. obljetnice oslobođenja Lipika. Dvoboj je odigran u lokalnoj sportsko-školskoj dvorani u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac.

Prije same utakmice naša momčad je s domaćom delegacijom zapalila lampione i položila vijenac na groblju kod spomenika hrvatskim braniteljima u Lipiku, a pred samu utakmicu  momčadi je pozdravio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

U revijalnoj utakmici NK Lipik 1925 slavio je sa 6:5 protiv vršnjaka iz naše Škole futsala koje je vodio trener Dominik Tadić. Hat-trick za našu ekipu zabio je Vid Fabijanić, a po jedan pogodak zabili su Domagoj Jurjević i Alan Novoselec.

Nakon dvoboja naša delegacija zaputila se u Pakrac u kojem nas je dočekao volonter Tomislav Novinc, koji je dan ranije bio na prvenstvenoj utakmici u KC Dražen Petrović protiv Splita.

Poslije ručka, naše mlade snage posjetile su Muzej vojne i ratne povijesti Pakrac i zbirku koja predstavlja vojnu i ratnu povijest ovog hrabrog mjesta.

Prije samog povratka u Zagreb, posjetili smo mural napravljen u znak sjećanja na naše neprežaljene heroje Oskara Kadrnku i Matije Capara.

“Zahvaljujemo se domaćinima na jako lijepom danu i gostoprimstvu, što su nas upoznali s povijesti grada Pakraca i ovog područja. Svima nam je bilo prekrasno iskustvo. Odigrali smo napetu utakmicu u kojoj je domaćin bio s(p)retniji. Čestitam im na pobjedi, a ovo je, vjerujem, bilo samo jedno u nizu lijepih druženja”, rekao je trener Tadić.

Nastupili:

Futsal Dinamo: Gabriel Bosak, Vid Fabijanić, Domagoj Jurjević, Alan Novoselec, Filip Gašparović, Dominik Gaši, Josip Malarić, Max Milojević, Patrik Kobešćak Ozimec; trener: Dominik Tadić

NK Lipik 1925 (godište 2007.): Emanuel Jurić, Fran Bahnik, Noa Parag, Luka Vinkler, Noa Ereiz, Matija Mijačević, Matko Džolić, Sergej Buzdum, Luka Rađenović, Leo Hruška, Tin Jurjević, Fran Bešlić; trener: Ivor Podunavac

Dinamo – to si ti!