Utakmica Dinamo – Vrgorac nekako je karakteristična za mjesec ožujak. Ovo će biti četvrta od šest domaćih utakmica protiv Vrgorčana koju igramo u trećem mjesecu godine, a, zanimljivo, jedna od ove „druge dvije“ odigrana je 28. veljače.

>> Protiv Vrgorčana uvijek neizvjesno

U ožujku smo s Vrgorcem, kao nominalni domaćini u Našicama, igrali i polufinale kupa (nećemo ga se pretjerano prisjećati za ovu prigodu) te jednu utakmicu u Vrgorcu.

Današnji dvoboj iznimno je bitan za obje momčadi. No, s obzirom na izjednačenost lige i mali razmak između bodova, to nije nikakva vijest. Dinamo je treći i lovi drugo mjesto, no još nismo sigurni u doigravanju, a kamo li na nositeljskoj poziciji u istome.

Vrgorac se veliki dio sezone mučio, izmjenjivao je fenjer s Osijekom. Nakon slabe jeseni, Vrgorac je na proljeće ušao – katastrofalno. Prvo su izgubili 0:2 od Uspinjače na domaćem terenu, a onda su s teških 2:8 stradali od Alumnusa u Sesvetama.

Vrgorčani su se tada morali pogledati u oči i suočiti s istinom – ove sezone će se boriti za opstanak. No, čini se da ih je ta spoznaja trgnula.

I to kako?

Prvo su na domaćem terenu razbili najveće rivale iz susjedne Makarske s 4:0, onda su preokrenuli Square u Dubrovniku (2:1), da bi u posljednjem kolu s 5:4 dobili jaki Univesitas.

Tri vezane pobjede za ekspresni bijeg iz zone ispadanja i skok na sedmo mjesto s istim brojem bodova kao i šesti Universitas.

U Vrgorcu se siguno lakše diše, ali ne i potpuno. Zona ispadanja i dalje im je udaljena samo četiri boda te će im do kraja sezone svaka utakmica biti presudna.

No, takva će biti i nama. Vrgorac će biti motiviran, ali motivirani smo i mi. Vrgorac ima dobre igrače, ali imamo ih i mi. Vrgorac je u dobroj formi. U dobroj formi smo, pogađate, i mi.

Vrgorac se mora dobiti!

Želimo dohvatiti to drugo mjesto. Vjerujemo da možemo i znamo da smo ga zaslužili. No, za drugo mjesto danas se mora dobiti. Druge nema.

Pobjedi i upiši tri boda!

Utakmicu možete pratiti od 16 sati uz izravni prijenos na našem YouTubeu.

Dinamo – to si ti!