Nakon što smo u petak objavili razgovor s Robertom Grbićem, danas je svoju priliku za predstavljanje dobio drugi igrač koji je pojačao naše redove za iduću sezonu, iskusni i provjereni prvoligaški vratar Mario Herceg.

Kao što mu samo prezime govori, Herceg dolazi iz Hercegovine, a čak 13 godina svoje karijere proveo je na vratima prvoligaša Vrgorca.

„Futsal sam počeo trenirati relativno kasno, s 18 godina, no već s 19 dobio sam poziv u mladu reprezentaciju i to je odredilo moj sportski put. Nakon toga još više sam zavolio ovaj sport. Branjenje mi nikada nije bio posao, samo gušt, a tako i pristupam nogometu“.

Herceg se sa svojim bivšim klubom rastao prošle zime…

Iz Vrgorcem sam otišao prošle polusezone jer nismo pronašli zajednički jezik. Futsal Dinamo me već tada kontaktirao, razgovarali smo o dolasku u Zagreb, ali je bio kratak vremenski period za realizaciju prijelaza. No sada smo uspjeli sve definirati i jako mi je drago zbog toga“.

Herceg je po struci inženjer medicinske radiologije, a kako je trenutno nezaposlen, Zagreb mu nudi dodatnu mogućnost zaposlenja u struci.

„Zagreb je grad s puno više mogućnosti s obzirom na to da tražim posao u struci, tako da mi se sve ‘poklopilo’. Futsal Dinamo je jako zanimljiv klub, radujem se novim izazovima i utakmicama. Cijelo ovo iskustvo za mene će biti nešto novo i mislim da će biti odlično!“.

Na njegovoj poziciji u klubu se još nalaze iskusni Danijel Bešlić te perspektivni vratari Karlo Maloševac i Tomislav Hercigonja.

„Prava snaga svakog kluba je u mladom pogonu tako da ovako veliki broj mladih igrača, pa tako i vratara, osigurava klubu svjetlu budućnost. Mladim Dinamovim golmanima poručio bih kako im je bitan maksimalni pristup svakom treningu i svakoj utakmici. Vjerujem kako je pred njima sjajna budućnost, želim im svu sreću“.

Herceg je u više navrata već nastupio pred Bad Blue Boysima, no od sada više neće biti u dresu protivničke momčadi. Herceg će se Dinamovoj publici predstaviti 7. rujna na legendarnoj Šalati…

„Uvijek je bio gušt nastupati pred Bad Blue Boysima, a sada će oni biti na ‘mojoj’ strani tako da će, siguran sam, gušt biti još i veći. Radujem se nastupu pred Boysima i Dinamovim navijačima. Jedva čekam prvu utakmicu na Šalati!“

Herceg je za kraj Dinamovim navijačima proučio:

„Kao i do sada, u svakoj utakmici dat ću sve od sebe, i više od toga, kako bi pridonio uspjesima kluba i razveselio naše navijače.“