Kad je tog 6. rujna 2014. godine na Šalati po prvi puta zagrmilo – “Dinamo Zagreb” teško je tko mogao predvidjeti gdje će priča o Futsal Dinamu krenuti. I danas možda ne znamo gdje će ona točno stići, ali znamo da je išla putem iskrene ljubavi prema Dinamu i da je Futsal Dinamo postao klub koji ima glavu i rep. Nesavršenu, ali iskrenu.

I eto, danas ćemo opet svi ponovno, šesti put zaredom doći ponovno gore. Na Šalatu. Magično mjesto gdje su se proteklih godina stvorile mnoge uspomene, opraštali legendarni igrači, odgajali novi naraštaji.

Šalata je uvijek okupljala sve istinske Dinamovce, u kalendarima svih nas ima posebno mjesto. I to samo zbog svakog od nas. Šalata bez svakog od nas ne bi bila to što jest.

Ideja “Dinamo to smo mi”, ispisana još na toj prvoj poruci na ogradi tribine Šalate, nije tek neka floskula, već putokaz u kojem ta naša priča ide.

Zato danas svi moramo ponovno pokazati da naša ideja nikad nije bila ispravnija, čvršća i jača. To ne možemo ako se nećemo opet svi okupiti. Na Šalatu danas ne dolazimo samo zbog sebe, već i zbog svakog od nas koji smo članovi našeg kluba.

> Počinje šesta Šalata – sve bitne informacije

Biti član Futsal Dinama nije samo pitanje časti svakog iskrenog Dinamovca, već i pitanje odgovornosti prema klubu i navijačima. Svake nove sezone ta odgovornost prema klubu kreće upravo na Šalati.

Zato nemojte danas imati neki izgovor zašto ne doći na Šalati, naprotiv, nemojte da vam bude teško u mobitelu proći imenik i poslati svakom Dinamovcu svoj poziv da dođe “gore” i da se pridruži svima u još jednom futsal spektaklu.

Slika Šalate je slika našeg kluba, nas navijača, našeg grada koja putuje ne samo po Hrvatskoj, već i po cijeloj Europi, a svatko od nas mora biti “mali piksel” te slike koja će nam biti na ponos, onaj pravi purgerski ponos.

Zato vidimo se večeras na Šalati. Uživajte u pravom prazniku one iskrene Dinamovštine i pokažimo svima zajedno što je to Dinamo.