Futsal Dinamo odigrao je izvanrednu utakmicu protiv aktualnog prvaka Hrvatske, makarskog Novog Vremena. Nažalost, brojne šanse nismo iskoristili i završilo je 0:0.

Dinamo je puno bolje otvorio utakmicu. U prvih nekoliko minuta sjajne je šanse imao Mihovil Prgomet. Najprije se majstorski oslobodio svog čuvara i snažno pogodio u Filipa Baškovića kojem se morala ukazati pomoć. Nasreću, golman Makarana se oporavio i brzo nastavio utakmicu. Prgomet je još jednom bio u šansi nakon što se dobro snašao poslije jednog flipera, ali rezultat se nije mijenjao.

Do kraja poluvremena zapažene pokušaje imali su i Ivan Šulentić i Robert Grbić, ali se rezultat nije mijenjao. Gosti su prijetili uglavnom izvana, ali Matej Fideršek i Saša Babić nisu pronašli put do plave mreže.

U drugom dijelu ionako napeta utakmica dodatno se zahuktala. Igralo se na rubu prekršaja i obje ekipe su relativno brzo akumulirale četiri prekršaja. Novo Vrijeme je bilo konkretnije u prvih par minuta, ali je Lucaovu šansu sjajno obranio Mario Herceg koji je još jednom bio odličan. Najbolja šansa Dinama stigla je u posljednjoj minuti kada je Grbić maestralnim driblingom izbacio gostujuću obranu, ali je njegov lukavi pokušaj zaustavio Bašković.

Osim sjajne igre Dinama, treba dodatno naglasiti tri stvari za pamtiti. Prva je ta da je Dinamo po prvi put u svojoj povijesti odigrao 0:0. Druga je ta da je Kristian Čekol ipak stisnuo zube i uz poteškoće odigrao pravu, ratničku utakmicu. Konačno, naši vjerni Bad Blue Boysi još jednom su napravili fantastičnu atmosferu i pomogli momčadi da pokažu jednu od najboljih partija u sezoni.

Futsal Dinamo u idućem kolu gostuje kod dubrovačkog Squarea.

Dinamo – to si ti!