Futsal Dinamo upisao je poraz u 3. kolu 1.HMNL u utakmici protiv Futsal Pule. Nakon velike borbe, Plavi su ipak stisnuli ruku protivniku te čestitali gostima iz Pule na 3:4 pobjedi.

Početak utakmice prošao je u početnom ispitivanju snaga, obje ekipe pokušale su uspostaviti kontrolu u sredini terena.

Međutim, prvi gol pao je nakon greške obrane. Daniel Moravac presjekao je jedno dodavanje obrane Dinama te zatim pogodio za 0:1.

No izašao je tada Dinamo u visoki presing. Istaknuo se Neven Zonjić u par navrata, ali rezultat se nije mijenjao sve do 8. minute utakmice kada Zvonimir Šućur uzima jednu loptu na centru, obrušava se prema golu te silovito pogađa za 1:1!

U sljedećoj fazi utakmice obje momčadi su igrale dobro. Dinamo je radio pritisak, a Pula pokušavala s golmanom u napadu.

Ali nakon jedne gužve u šestercu Plavih, Pula dolazi do novog vodstva. Najbolje se snašao Daniel Moravac za svoj drugi gol na utakmici te novo vodstvo Pule, 2:1.

U 15. minuti, nova velika šansa Pule. David Mataja u slalomu se probio do Dinamovog gola, ali na sreću gađa samo vratnicu.

Do kraja poluvremena valja izdvojiti dvije velike šanse Dinama. Danijelu Dekaniću i Luki Periću malo je nedostajalo da dvije lijepe ackije okrune pogotkom te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Pule 1:2.

U 23. minuti vidjeli smo prvu šansu Plavih u drugom poluvremenu. Pokušali su Čekol, pa Mužar, ali mreža je mirovala.

No samo minutu kasnije, vidjeli smo novi gol Pule. Nakon jedne kombinacije u posljednjoj trećini parketa, Dilfonzo Bernardo se sjajno snašao te glavom pogodio za povećanje vodstva gostiju.

No u 25. minuti Luka Perić probudio je nadu Dinama. Golom na prazna vrata, s centra terena nakon presječene lopte, Perić smanjuje na 2:3. U 26. minuti Perić je ponovno izbio sam pred golmana Pule, ali nije pronašao put do mreže.

Kazna za Dinamo je stigla u 34. minuti. Nikola Prelčec iskoristio je brzu kontru i povećao vodstvo Pule na 2:4.

Krenuo je Dinamo s golmanom igračem i vrlo brzo se to isplatilo. U glavnoj ulozi ponovno je bio Šućur koji šalje loptu kroz šumu nogu nakon gužve u šestercu Pule i postavlja, ispostavit će se kasnije, konačnih 3:4. Pogodak je upisan kao autogol Vukmira.

Pokušao je Dinamo stići vodstvo Pule, ali do kraja utakmice nismo vidjeli promjene rezultata. Nakon velike borbe, Dinamo ipak ostaje praznih ruku, a gostima iz Pule čestitamo na pobjedi.