Nakon dva nova golmana i Nikole Badrova, red je da predstavimo ovosezonsko četvrto novo pojačanje Futsal Dinama – Daniela Matkovića koji stiže iz drugoligaša Petrinjčice! Iako ovaj 25-godišnji lijevi bek stiže iz druge lige, radi se o iskusnom igraču s bogatim prvoligaškim iskustvom, ali i iskustvom igranja u Ligi prvaka.

Matković se nogometom počeo baviti sa 6 godina u Segesti iz Siska, a s 15 se prebacio na futsal u MNK Petrinjčicu.

„Kao kadet priključio sam se seniorskoj momčadi koja je izborila 1.HMNL. Iduće sezone kao junior sam upisao prve nastupe u najvišem rangu. Prvi iskorak u karijeri bio mi je prelazak u Novo Vrijeme Apfel u kojem sam proveo sezonu 2016./17. No, zbog teške ozlijede koljena napustio sam Makarsku i osam mjeseci pauzirao s igranjem“.

U sezoni 2017./18. Matković prelazi u tadašnjeg prvaka Nacional s kojim je te sezone upisao tri nastupa u Ligi prvaka, a u jesenskom dijelu sezone je, u 3:2 pobjedi Futsal Dinama, zabio dva pogotka svojem aktualnom klubu.

Koliko je iskustvo igranja najjačeg klupskog natjecanja u futsalu utjecalo na tvoj igrački razvoj?

„Igrati Ligu prvaka, protiv najboljih igrača Europe, bilo je prekrasno i nezaboravno iskustvo. Igrač u takvim dvobojima dobije uvid u maksimalnu profesionalnost i visoku razinu futsala. Velika je čast i privilegija bila skupljati iskustvo igranja u Ligi prvaka“.

Novo pojačanje Futsal Dinama igrao je protiv svojeg aktualnog kluba

Daniel Matković svojem trenutnom klubu zabio je već dva pogotka u sezoni 2017/18.

Povrarak u Petrinjčicu

Matković se nakon epizoda u Makarskoj i Zagrebu vratio u matičnu Petrinjčicu iz koje stiže u naš Klub.

Zanimalo nas je hoće li mu problem biti ponovno se „prešaltati“ na prvoligaški futsal i kolika je po njemu razlika između 1. i 2.HMNL (Zapad)?

Smatram da mi neće biti potreban dug period prilagodbe jer znam što me u klubu poput Futsal Dinama očekuje. Svakako ću se truditi prilagoditi se što prije.

Razlika između 1. i 2. lige je velika. Igra je u „eliti“ puno brža, dinamičnija i taktički zahtjevnija. O upravljačkoj „ozbiljnosti“ i financijskim mogućnostima klubova u ta dva ranga ne trebam previše govoriti“.

Uz profesionalni futsal, Matković je aktivan student i igrač sveučilišne momčadi Edward Bernays University College. Kakva je kvaliteta futsala u Sveučilišnoj ligi?

„U Sveučilišnoj ligi se igra jako dobar futsal, a sama kvaliteta napreduje iz godine u godinu. Ovim putem htio bih pohvaliti cijelu ekipu i fakultet Bernays jer smo u svim natjecanjima dogurali do završnica natjecanja koja su, na žalost, prekinuta zbog aktualne situacije uzrokovane virusom Covid-19“.

Novo pojačanje Futsal Dinama dio je Edward Bernaysove futsal momčad

Daniel Matković dio je jake Bernaysove futsal momčadi koja se natječe u Sveučilišnoj ligi.

“Jedva čekam utakmicu pred navijačima”

Ok, vratimo se na Futsal Dinamo. Koliko si upoznat s novim suigračima?

„Većinu ih poznajem, djelomično s turnira, djelomično iz prijašnjih klubova, a neke i od malih nogu, poput Kristijana Grbeše koji je Petrinjac. Također, dosta pratim 1.HMNL tako da sam upoznat s igračima ne samo Futsal Dinama, nego i ostatka lige“.

Klubovi 1.HMNL doživjeli su mnoge promjene u igračkom kadru u aktualnom prijelaznom roku. Kakva su očekivanja od predstojeće sezone?

„Moja očekivanja su uvijek velika, no, bitno je ići iz utakmice u utakmicu. Smatram kako se u doigravanje moramo plasirati, a vjerujem ćemo ove sezone otići korak više. Isto očekujem i od kup natjecanja“.

Za kraj, jesi li uzbuđen zbog nastupa pred Bad Blue Boysima (ako će, nadamo se, biti publike na tekmama)?

Dapače. Velika mi je želja i čast zaigrati pred Boysima, koji daju ogromnu dozu adrenalina i vjetar u leđa kao šesti igrač kluba. Nadam se samo da će se aktualna situacija smiriti i da ćemo ponovno zaigrati pred punom dvoranom“, rekao nam je za kraj novo pojačanje Futsal Dinama.

Ovim putem Matkoviću želimo dobrodošlicu i najbolju sezonu u karijeri.