O klubu

OSNIVANJE KLUBA

Službeno, MNK Futsal Dinamo osnovan je 2012. godine. Prvi predsjednik kluba bio je Matija Đulvat, a trener Mate Čuljak.
Klub je u prvoj sezoni (2012/2013) nastupao u 2. ligi Sjever i izborio drugo mjesto, nakon čega je slijedila godina pauze za seniorsku ekipu, dok su mlađe kategorije nastavile s natjecanjem.

ČLANSKI MODEL

U proljeće 2014. godine BBB dolaze na ideju osnivanja vlastitog malonogometnog kluba kako bi se na njegovim utakmicama okupljali navijači Dinama i kako bi se nastavila tradicija navijanja za Dinamo u Zagrebu, s obzirom na to da su u tim vremenima represija i veliki broj zabrana mnoge udaljili sa stadiona Maksimir.

No, kako je već postojao klub Futsal Dinamo, Bad Blue Boysi došli su do kontakta s osnivačima Futsal Dinama, Matom Čuljkom i Matijom Đulvatom, koji su i sami navijači NK Dinama, zbog čega naš klub i nosi ovo slavno i ponosno ime. Brzo se donosi odluka da će Futsal Dinamo početi funkcionirati prema članskom modelu “1 član – 1 glas”. Tako su BBB, umjesto osnivanja potpuno novog kluba, preuzeli vođenje ovog kluba u svim segmentima osim sportskog koji je ostavljen dinamovcima s više futsal iskustva. Mogao se osnovati potpuno novi klub istog imena, ali odabrano je ovo rješenje jer je ideja bila uključiti u rad kluba sve navijače Dinama koji žele biti dio ove priče.

No, kako je Klub rastao i razvijao se, Bad Blue Boysi su sve manje bili uključeni u operativni rad kluba te su se fokusirali na dolazak na utakmice i navijanje kojim su nebrojeno puta odveli naš klub do pobjede i potvrdili status “šestog igrača” na terenu. Organizacijski aspekt kluba preuzeli su njegovi zaposlenici i mnogobrojni volonteri svi odreda, dakako, navijači NK Dinama.

TROFEJI

Futsal Dinamo krenuo je iz druge lige kao potpuno amaterski klub. U prvoj godini funkcioniranja po članskom modelu suvereno je osvojio 2. ligu te Regionalni kup, svladavši u finalu aktualnog prvaka države Alumnus s 4:3. Od sezone 2015./16., Dinamo se natječe u 1.HMNL te je u sve četiri sezone u “eliti” stigao do polufinala prvenstva te je osvojio još dva regionalna kupa. Dinamo je danas polu-profesionalni klub, s nekoliko zaposlenih i jedan od najjačih klubova u hrvatskom futsalu.

IME KLUBA

Puno ime kluba je MNK Futsal Dinamo. MNK (malonogometni klub) je obavezni prefiks za sve klubove koji se natječu u ovom sportu, dok je naziv futsal zadržan jer je to međunarodno ime za ovaj službeno priznati sport. Razlika između malog nogometai futsala je ta da se pod malim nogometom podrazumijeva igra koja se najčešće igra na turnirima s 6 igrača u polju (5 igrača i vratar), dok je futsal sport koji ima svoja specifična pravila (4 igrača i vratar) i službeno natjecanje. Ime Dinamo označava duh našeg kluba.

Misija kluba

Misija Futsal Dinama je promoviranje futsala kao sporta i Dinama kao simbola Grada Zagreba. Kao klub koji funkcionira prema članskom modelu 1 član – 1 glas, a poslovanje mu je transparentno, jedan od naših glavnih ciljeva je povezivanje s lokalnom zajednicom, promicanje zajedništva, sportskog duha i ljubavi prema Zagrebu i Dinamu te poticanje što većeg broja djece i mladih na bavljenje sportom.

Vizija kluba

Futsal Dinamo je klub koji teži izvrsnosti. Imamo privilegiju i “terert”, jer od Dinama se očekuje samo jedno – prvo mjesto. No, Futsal Dinamo nije klub koji stremi isključivo prema rezultatskoj izvrsnosti, već i u narednim godinama želimo ostati samoodrživi klub koji se brine o svojoj zajednici, prije svega o svojim članovima i navijačima, a polaznicima naše Škole futsala, o svim volonterima, zaposlenicima te svim osobama koje su na bilo koji način uključene u funkcioniranje kluba.

Statut kluba