U Osnovnoj školi Julija Klovića u subotu, 24. rujna, održan je turnir osnovnih škola pod pokroviteljstvom Futsal Dinama. Na turniru su sudjelovale domaćin OŠ Julija Klovića, OŠ Augusta Šenoe, OŠ Dr. Ivan Merz i OŠ Kralja Tomislava, a naslovima su se okitile Dr. Ivan Merz i August Šenoa.

Turnir u kategoriji 7. i 8. razreda dominantno je osvojila OŠ Dr. Ivan Merz. Škola iz Centra razbila je svoje protivnike u sve tri utakmice te je turnir završila sa sve tri pobjede i gol razlikom 26:2. Sedmaši i osmaši iz Merza dokazali su se kao najorganiziranija i tehnički najpotkovanija ekipa na oba turnira te su zasluženo ponijeli naslov prvaka u svojoj kategoriji.

Na turniru u kategoriji 5. i 6. razreda odvila se prava drama. Oš Julija Klovića i Oš Agusta Šenoe imale su jednak broj bodova te su morale odigrati majstoricu za prvaka. U odlučujućoj utakmici škola domaćin povela je s 2:0, no uporni osnovnoškolci iz Augusta Šenoe uspjeli su preokrenuti rezultat i na kraju slavili s 3:2.

Futsal Dinamu u namjeri je pokrenuti ligu osnovnih škola kako bi zagrebački osnovnoškolci dobili dodatnu mogućnost bavljenja sportom, treniranja futsala, igranja turnira i kako bi od malih nogu razvijali ljubav prema Zagrebu i Dinamu.

Također, od svake prodane godišnje ulaznice za utakmice Futsal Dinama 25 kuna odvojit će se za obnovu jedne zagrebačke osnovne škole. Za prvu godinu, odabrana je škola domaćin ovoga turnira OŠ Julija Klovića.

Dinamo to smo mi!