Pred našim je Dinamovcima u sedmom kolu susret protiv dobro znane ekipe Osijek Kelmea. Iako su igrači Marina Smoje loše ušli u sezonu, za naše su dečke lani predstavljali tvrd orah u oba međusobna dvoboja.

Prisjetimo se kako nas je Osijek svladao s 3:2 u svom Zrinjevcu, dok smo mi u Martinovci slavili s 4:2. Iako su obje ekipe dosta izmijenile sastave u odnosu na lani, teško smo slavili i u uvodu u ovu sezonu. U Domus sportova smo u zadnjem prijateljskom ogledu, dosta teže nego rezultat sugerira, pobijedili s 3:0.

Osječani su poznati u futsal krugovima kao domaćinska ekipa, slično kao i naš protivnik iz zadnjeg kola, Vrgorac. Tako su jedinu pobjedu ove sezone upisali doma protiv Potpićana (6:3). U prvom su kolu remizirali u Sutinskim vrelima kod Uspinjače (2:2), iako su vodili dva razlike. Ostale su dvoboje izgubili, a posljednji poraz protiv Novog Vremena bio je posebno dramatičan. Na koncu su Makarani slavili s 2:1, a osim poraza Osječani su ostali bez dva jaka aduta uoči puta u Zagreb.

Protiv nas neće istrčati vođa njihove klape Gordan Duvančić, koji je pocrvenio u dvoboju s Makaranima i Zvonimir Horvat koji odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona. U istoj je utakmici isključen i trener Marin Smoje. Bez njih je, dojma smo, to dosta drugačija ekipa, ali podsjećamo još jednom na tvrde prošlosezonske dvoboje. Tad je Duvančić još bio u Squareu, a glavne vedete trenera Smoje bili su i danas prisutni PandurevićNospak i Majić. U momčadi više nema poznatog zagrebačkog haklera Antuna Gašija, dok je ostatak ekipe manje-više isti kao i lani.

Od statističkih podataka, vrijedi istaknuti kako su na tri ovosezonska gostovanja Osječani zabili ukupno tri gola, ali i da ih nitko nije razbio u 40 minuta igre. Najteži poraz nanio im je Square u Dubrovniku (4:0), u utakmici u kojoj je osječke napadače obranama uništio vratar domaćina Primić.

Kad se sve zbroji, Osječani ostavljaju dojam prave domaćinske ekipe, koja na gostovanjima dolazi do bodova isključivo kompaktnom obranom i brzim kontranapadima. Najčešće im problem predstavlja širina klupe, što ih je koštalo i u prvom kolu kod Uspinjače. Naravno, niti jedan protivnik nije za podcjenjivanje, te nas očekuje zanimljivih 40 minuta borbe u Domu sportova.

Dinamo – to smo mi!