U četvrtak 4. lipnja, obilježava se druga godišnjica tragedije koja je pogodila ne samo naš klub, nego i cjelokupnu domaću javnost. U 1:30 ujutro, na povratku s posljednjeg Croatia Futsal Mastersa U17 u sezoni 2017/18, odigranog u Šibeniku 3. lipnja 2018., život su izgubila dva anđela, 15-godišnji kadet Oskar Kadrnka i trener kadetske momčadi 33-godišnji Matija Capar.

Druga godišnjica sjećanja na naše neprežaljene i nikad zaboravljene heroje održat će se sutra. Klupska delegacija će u 17 sati posjetiti grobove naših anđela, zatim i murale pred OŠ Matka Laginje i na igralištu OŠ Kralja Tomislava te će u 19 sati prisustvovati misi za Capija u crkvi Svetog Josipa na Trešnjevci.

Danas se, dan prije obljetnice, prisjećamo posljednjeg turnira i posljednje utakmice koju je Oskar odigrao, a Capar vodio. Radi se o turniru s kojeg, zbog događaja koji su uslijedili, nikada nismo napisali izvještaj.

Dinamovu kadetsku momčad te su sezone predvodila dva srebrna reprezentativca, kapetan Mateo Mužar (današnji kapetan juniorske ekipe s dvogodišnjim seniorskim stažem) i Fran Vukelić (danas član Uspinjače Gimke).

Na prethodna tri Mastersa, Plavi su osvojili odličja od kojih je najsjajnije bilo na turniru u Splitu u kojem je Dinamo obranio naslov. Na prvom Mastersu u Vinovcima osvojili smo broncu, kao i na trećem u Zagrebu.

U polufinalu Vinkovaca izgubili smo na šesterce od Broda 035, da bismo do bronce stigli pobijedivši Gimku također nakon izvođenja šesteraca. U Splitu su naši kadeti u finalu pobijedili domaćina i stigli do naslova, dan nakon što je preminuo Mate Čuljak, dok su nam se Splićani revanširali u zagrebačkom polufinalu, a u dvoboju za broncu nadvisili smo Brod.

Pred Krešimirov Kup, u organizaciji Crnice, situacija na ukupnoj tablici je bila sljedeća: Brod 035 predvodio je poredak s 34 boda, Futsal Dinamo je bio drugi s 29, Split treći s 23, a Aurelia četvrta s 22.

Naslov u Šibeniku donosio nam je ukupnu titulu Mastersa.

Na otvaranju turnira nadvisili smo domaćina s rezultatom 3:0, a u drugom kolu svladali smo Gimku 3:2, u utakmici u kojoj su naši dečki pokazali karakter i vratili se nakon zaostatka 0:2! U posljednjem kolu skupine igrali smo s Aurelijom. S bodom bismo osigurali ne samo prvo mjesto u skupini već i drugo u ukupnom poretku, no Vinkovčani su bili bolji i nadvisili nas s 3:1.

U polufinalu smo išli na ukupnog osvajača natjecanja, Brod 035 i izgubili smo s rezultatom 2:7.

Svi smo bili jako ljuti na suđenje na toj utakmici. Capi je žestoko prosvjedovao te su on i pomoćni trener Josip Štivičić zaradili isključenje. U utakmici za treće mjesto dobili smo „običan“ MNK Brod s 4:3“, rekao nam je seniorski prvotimac i kapetan juniora Mužar.

U toj utakmici za broncu, veliku šansu dobio je Oskar, najmlađi od svih igrača u Dinamovom kadru…

„Oskar je bio čak dvije godine mlađi od nas. Na svim utakmicama dobio je priliku i lijepo je iskoristio. No, u utakmici za treće mjesto Capi mu je dao jako puno minuta i Oskar je, iako najmlađi na terenu, odigrao izvrsno. Toga se bas sjećam jer je Capi bio jako ponosan na njega, baš kao i svi mi u ekipi“.

Dinamo je na kraju cjelokupnog natjecanja završio treći, s bodom manje od drugoplasirane Aurelije, no ono što ćemo zauvijek pamtiti s tog natjecanja je zadnja utakmica Oskara i Capija koja je za obojicu završila pobjedom.

Futsal Dinamo – Krešimirov kup Croatia Futsal Masters U17 2017/18 (naslovna fotografijia):

Prvi red: Matija Capar, Ivan Rumbak, Refik Ali, Egzon Zogaj, Fran Vukelić, Antonio Čičić, Martin Busija, Borna Kušlan, Josip Štivičić
Drugi red: Luka Bjelić, Marino Džalto, Oskar Kadrnka, Matej Rumbak, Mateo Mužar