Futsal Dinamo novu sezonu otvara 1. listopada na domaćem terenu protiv makarskog Novog Vremena. Iako su Makarani ostanak u prošloj sezoni izborili pogotkom u posljednjoj minuti  zadnjeg kola prvenstva, u novoj sezoni prilično su se pojačali i prometnuli u jednog od kandidata za naslov prvaka.

Povratkom generalnog sponzora Apfela, a samim time i svježeg kapitala, Novo Vrijeme je u svoje redove vratilo Igora Osredkara iz Nacionala i Duje Bajrušovića iz Split Tommyja, a nedavno su doveli i talentiranog 20-godišnjeg slovenskog reprezentativca Nejca Hozjana. Klupu Makarana preuzeo je  bivši trener Solina, Teo Strunje.

Klub je s druge strane napustio prošlogodišnji najbolji strijelac Renato Buzov koji je pojačao redove ambicioznog trećeligaša Olmissum iz Omiša.

U prošloj sezoni svladali smo Novo Vrijeme u obje utakmice. U Sutinskim vrelima, u čvrstoj i u prvom poluvremenu izjednačenoj utakmici, otpor gostiju slomili smo osam minuta prije kraja kada je poentirao Davor Kanjuh, koji je u posljednjoj minuti zabio i svoj drugi pogodak.

Na gostovanju u Makarskoj Futsal Dinamo slavio je sa 7:1 čime smo i matematički osigurali play-off. Dva pogotka na toj utakmici zabio je Matija Capar, a po jedan Sadat Ziberi, Hrvoje Penava, Kristijan Čekol, Filip Pezelj i Kanjuh.

U narednoj sezoni očekujemo drukčije Novo Vrijeme. Prva petorka makarskog prvoligaša može igrati ravnopravno sa svim momčadima u prvenstvu te nas u Domu sportova očekuje pravi futsalski derbi!

No, prije početka prvenstva – Šalata!

Dinamo to smo mi!