Početak sezone 2019./20. počinje 27. rujna kada gostujemo kod prvaka Novog Vremena Apfel, a prvu domaću utakmicu igramo 4. ili 5. listopada kada nam u goste dolazi dubrovački Square. Naša prva momčad s pripremama počinje u ponedjeljak 26. kolovoza, a Alen Jukić u ponedjeljak očekuje 14 igrača (tri golmana), dok će se naknadno priključiti Davor Kanjuh i novi vratar Mario Herceg.

Što se plana priprema tiče, momčad će se na početku pripremati u Zagrebu. Od 30. kolovoza do 1. rujna naši igrači nastupit će na Trofeju Dinamo Dugave, posljednjem turniru pred veliku završnicu na Šalati. Mlađi prvotimci tradicionalno nastupaju za ekipu Playbox Mr. Jack koja je „na milimetar“ do plasmana na Šalatu, a stariji za Cvjetno Polikliniku Milojević koja drži šestu, posljednju poziciju koja vodi na Šalatu, dok će naše novo pojačanje Robert Grbić nastupiti za svoju ekipu Pimont.

Prvu pripremnu utakmicu, koja će biti više revijalnog karaktera, naša će prva momčad odraditi na Šalati 7. rujna na kojoj ove sezone gostuje talijanski drugoligaš Milano Calcio A5 i na kojoj ćemo tradicionalno predstaviti momčad za iduću sezonu.

Slijedi odlazak u Pulu u kojoj 14. i 15. rujna igramo međunarodni Pula Futsal Tournament na kojem još sudjeluju prvak Njemačke TSV Weilimdorf, BiH prvoligaš Salines Tuzla City, Alumnus, Olmissum i domaćin Futsal Pula.

Slijedi povratak u Zagreb u kojem bismo preko tjedna trebali odigrati utakmicu protiv još uvijek nepoznatog protivnika, a generalku pred početak prvenstva, 21. ili 22. rujna, ovisno o utakmici NK Dinama, imamo u Slatini, protiv drugoplasirane momčadi 2.HMNL Sjever iz prošle sezone.

„Igrači su za vrijeme odmora dobili poseban program rada te se jako veselimo početku priprema i nastavku zajedničkog druženja kroz treninge i pripremne utakmice. Učinit ćemo sve kako bismo prvenstvo dočekali maksimalno spremni i da od prve minute krenemo u skladu s našim očekivanjima, kao i očekivanjima naših navijača“, rekao nam je trener prve momčadi Alen Jukić.

Plan priprema:

26.08. Početak priprema u Zagrebu
30.08.-01.09. Trofej Dinamo Dugave
06.09. Završnica Trofeja Dinamo (Šalata)
07.09. Futsal Dinamo – Milano Calcio A5
13.09. Odlazak u Pulu
14.-15.09. Pula Futsal Tournament
16.09. Povratak u Zagreb
18./19.09. Utakmica (protivnik nepoznat)
21./22.09. Slatina – Futsal Dinamo