Futsal Dinamo pobijedio je Uspinjaču-Gimku s 4:3, popeo se na treće mjesto prvenstvene ljestvice te ćemo u četvrtfinalu, koje se igra u utorak ili srijedu, igrati protiv istog protivnika!

Susret je počeo vrlo vatreno . Uspinjača-Gimka izvela je loptu s centra, Dinamo je presingom oduzeo loptu i Prgomet je u trećoj sekundi utakmice zatresao gredu koja se vjerojatno još uvijek trese.

Nije trebalo proći dugo vremena do Dinamovog vodstva. Lijepo smo izigrali suparnički presing, lopta je stigla do Prgometa koji se izvukao na stranu i dodao Kristijanu Čekolu koji rutinirano zabija pored suparničkog vratara Ante Piplice već u 2. minuti.

Pet minuta kasnije, podebljali smo vodstvo. Kanjuh je izveo slobodan udarac tako što je na suprotnoj strani terena uposlio Kristijana Grbešu koji je niskim i preciznim udarcem pogodio šesti put u posljednje tri utakmice. Dinamo je agresivnom i koncentriranom igrom bio puno bolji u prvom dijelu utakmice, ali onda su se gosti probudili.

Igrala se deveta minuta kada je Franjo Matković pucao iz slobodnog udarca, a lopta se odbila pokraj Marija Hercega. Dinamov vratar je u narednim minutama bio vrlo zaposlen. Skinuo je nekoliko opasnih udaraca izvana, a najbolji trenutak imao je kada je Mataju zaustavio u 1 na 1 situaciji.

Suci su vrlo lagano dosuđivali prekršaje, pa su tako obje ekipe već do sredine prvog dijela imale po pet faulova te su morale puno opreznije igrati u obrani. Dinamov tempo je pao, a Uspinjača-Gimka je to iskoristila u 17 minuti. Dugim proigravanjem našli su Ivana Obšivača na pivotskoj poziciji, a on se okrenuo i zakucao loptu  za poravnanje rezultata kojim se otišlo na odmor.

Već na samom startu drugog dijela ponovno smo stigli u vodstvo. Čekol je smirio dugu loptu, a onda prekrasnim lobom donio Dinamu novu prednost. U tom periodu igralo se pomalo divlje i obje momčadi imali su šanse, a gosti su najbliže golu stigli kada je Renato Koturović pogodio vratnicu. Malo poslije toga, Prgomet je drugi put na susretu napravio istu stvar.

Za 4:2 zabio je Mateo Mužar u 27. minuti nakon što mu je Prgomet lijepo spustio loptu glavom. Dinamo se nakon toga povukao, a gosti su preuzeli inicijativu i napadali. Rezultat je ponovno smanjio Matković koji je razornim udarcem iz slobodnjaka zakucao loptu pod gredu.

Do kraja utakmice Uspinjača-Gimka je preuzela potpuni rizik i zaigrala s golmanom-igračem, ali se još jednom istaknuo sjajni Mario Herceg koji je s nekoliko vrhunskih obrana sačuvao našu mrežu. Posebno impresivan trenutak bio je kada je obranio udarac Matiji Uremoviću s pet metara.

Dinamo je uspio izdržati i pobijediti, te je regularni dio prvenstva zbog poraza Crnice u Vrgorcu završio na trećem mjestu. To znači da će nam suparnik u četvrtfinalu biti – Uspinjača-Gimka. Repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala igra se samo na jednu utakmicu u kojoj će domaćin biti Dinamo. Utakmica se igra već u utorak.

Dinamo – to si ti!