S obzirom na to da je esport jedna od najbrže-rastućih industrija na svijetu, a za Futsal Dinamo igra Filip Novak, jedan od najboljih igrača igre EA Sports FIFA u Hrvatskoj, te u kadru imamo još nekoliko odličnih igrača te popularne nogometne simulacije, već neko vrijeme radimo na projektu esport momčadi Futsal Dinama.

Momčad eFutsal Dinama službeno je oformljena na 1. Članskom turniru u FIFA-i, 6. listopada 2019., a danas je predstavljamo javnosti.

Igrači Esport momčadi Futsal Dinama igrat će samo FIFA-u, a u njoj će nastupati igrači koji treniraju u našoj Školi futsala. Esport momčadi našeg kluba priključili smo i osvajača nedavno održanog Članskog turnira u FIFA-i – našeg povjerenika, člana i bivšeg kadeta, Tomislava Špiljara – te seniorskog golmana i brončanog s turnira, Tomislava Hercigonju.

Ono što moramo napomenuti, jest da s ovom akcijom nikako ne želimo odstupiti od naših temeljnih vrijednosti, naše misije i našeg identiteta.

Promocija sporta i ljubavi prema Dinamu i dalje su temelj ovoga kluba i od toga u niti jednom trenutku nećemo odstupiti. U ovaj projekt, između ostalog, ulazimo kako bismo vratili mlade na sportska igrališta i Dinamove utakmice.

Svi igrači koji će sudjelovati u esport momčadi Futsal Dinama moraju biti:

  1. Članovi kluba
  2. Sportaši
  3. Odlični učenici, studenti ili zaposleni

Igranje FIFA-e i ostalih videoigrica može, ali škola, sport i Dinamo moraju biti važniji!

Također, bitno je napomenuti kako Futsal Dinamo u ovom trenutku ima minimalni trošak pokretanja esport momčadi, a smatramo kako bismo ulaskom u ovu brzo-rastuću industriju, koja postaje globalni fenomen, mogli usmjeriti posebno mlađu publiku da se počne baviti sportom i počnu dolaziti na Dinamove tekme!

Dinamo – to si ti!