Aktualni predsjednik Futsal Dinama Matija Đulvat jučer je sakupio dovoljan broj potpisa te je postao legitimni kandidat za predsjednika Futsal Dinama. Hoće li Đulvat i sljedeće četiri godine upravljati našim klubom odlučit će Skupština kluba na Izbornoj skupštini koja će se održati 12. srpnja ove godine u dvorani Martinovka s početkom u 20 sati.

 

Ovim putem pozivamo još jednom sve članove da do danas navečer pošalju svoje kandidature za predsjednika kluba te za pozicije člana Nadzornog odbora i Stegovne komisije, a sutra ćemo objaviti popis svih kandidata na predstojećim izborima.

 

U razgovoru za klupsku stranicu za sada jedini kandidat za predsjednika kluba Matija Đulvat obrazložio nam je zašto je toliko dugo čekao s objavom svoje kandidature.

 

“Nakon završene natjecateljske sezone između nekih članova još uvijek aktualne uprave došlo je do razilaženja u mišljenjima u kojem bi smjeru Klub trebao ići. Trebalo mi je neko vrijeme da i sam odlučim hoću li se kandidirati, djelomično i zato što postoji mogućnost da kao odgovorna osoba dobijem kaznu za prošlogodišnju Šalatu. Također, trebalo nam je nešto više vremena da dogovorimo strategiju za godine koje dolaze, no, nakon što sam odradio ključne sastanke s ljudima koji su bili i koji će ostati uključeni u rad kluba, kada sam dobio njihovo povjerenje i kada su riješene sve nesuglasice, odlučio sam se ponovno kandidirati i pomoći Klubu kako bi u narednom periodu bio još stabilniji”.

 

Prvo pitanje koje se postavlja jest tko će biti u novoj Upravi kluba, pod uvjetom da Skupština izglasa povjerenje Đulvatu na novi mandat od četiri godine?

 

Predsjedništvo će, u slučaju da me članovi ponovno izaberu, biti sastavljeno od mene kao predsjednika kluba, Hrvoja Penave koji će obnašati funkciju potpredsjednika i Sebastiana Sobote koji će biti novi tajnik kluba i, uz Domagoja Purgara, bit će zadužen za klupsku operativu. Osim mene i Penave, u sportsku politiku kluba bit će uključen trener prve momčadi Alen Jukić i Juraj Fabijanić, a Petra Mandić Jelaska vodit će Školu Futsala. Dakako, u rad kluba bit će uključeni i ljudi koji su do sada bili uključeni u njegov rad, samo što neće imati formalnu funkciju, ali će ostati uključeni u rad kluba kao volonteri”.

 

Drugo pitanje koje članove najviše zanima jest kakva će biti situacija s prvom momčadi Kluba?

 

“Na dovođenju pojačanja već sada aktivno radimo te ćemo objaviti imena novih igrača kada službeno dogovorimo njihov dolazak. Ideja je da se popunimo na pozicijama na kojima smo deficitarni. S obzirom na odlazak Vedrana Matoševića, dovest ćemo igrača njegovih karakteristika koji može napraviti razliku na lijevoj strani. Na toj poziciji imamo Ivana Šulentića i Vitu Gagulića kojima će ovo biti četvrta sezona u kojoj ćemo vidjeti jesu li igrači za Dinamo i hoće li iskoristiti priliku kao što ju je iskoristio Kristian Čekol. 

 

Na desnoj strani osim Čekola imamo Danijela Dekanića, a priliku ćemo pružiti i mladom reprezentativcu Dominiku Cvišiću, s time da ovdje razmišljamo i o još jednom iskusnijem igraču. Na zadnjoj poziciji uz Davora Kanjuha imamo mladog reprezentativca Matea Mužara, a vidjet ćemo hoćemo li dovesti još nekog igrača za tu ulogu. Na poziciji pivota ostaju Hrvoje Penava i Mihovil Prgomet s time da im mislimo priključiti još jednog mladog igrača. Na pripreme ćemo svakako povesti nekoliko juniora kojima ćemo pružiti šansu i ako je netko iskoristi, ostavit ćemo ga u prvoj momčadi.

 

Što se golmana tiče, Goran Škorić definitivno će se ostaviti igranja, no pokušat ćemo ga dovesti na poziciju trenera vratara. Radimo na dovođenju jednog iskusnog golmana te će članovi, ako me Skupština ponovno izabere za predsjednika, ubrzo saznati konkretna imena”.

 

Izborna skupština održava se u nezahvalnom terminu…

 

“Trebamo biti iskreni i priznati kako nismo najbolje odradili pripreme za ove izbore te stoga sve odrađujemo u kratkom roku. Djelomično zbog opterećenosti Kluba drugim projektima, poput Trofeja Dinamo, a djelomično i zato što smo još “zeleni” i još se učimo modelu s kojim hrvatska sportska javnost do sada nije bila upoznata. Članski model u kojem članstvo ima presudan utjecaj na izbor vodstva kluba je najbolja opcija za klub poput našega, ali, također, nakon izbora moramo razmisliti trebamo li napraviti određene korekcije u Statutu kako bi model bio jednostavniji, efikasniji i transparentniji za naše članove…”.

 

Kao još uvijek aktualni predsjednik Kluba, Đulvat je pozvao sve članove na što veći odaziv.

 

“Pozivam sve naše članove da se u što većem broju priključe radu kluba, a najmanji korak kojeg mogu učiniti jest da sudjeluju na izbornoj i ostalim skupštinama kluba. Recimo, suradnja koju smo ostvarili sa Zonom Dinamo, na kojoj članovi i navijači mogu postavljati pitanja upravi kluba, odlična je stvar i nadam se da će što više članova postaviti pitanja u bilo kojem obliku jer svaka pomoć i dobronamjeran savjet dobro dođu.

 

“Futsal Dinamo je članski klub. U njemu nije sve idealno, svi smo dosta neiskusni i zato bih htio da se što više članova uključi u njegov rad. Jer, članovi, na kraj dana, kao vlasnici kluba imaju odgovornost i zaduženje da sudjeluju u njegovom radu, barem putem Izborne skupštine. Nemojte dopustiti da Vašim klubom upravljaju razne glasine, već dođite na Skupštinu i postavite konkretna pitanja koja vas zanimaju, a mi ćemo, kao predstavnici kluba koji teži transparentnosti, odgovoriti na vaše upite”, rekao je za kraj kandidat za predsjednika Matija Đulvat.