Nakon što je u utorak Ivijan Svržnjak dignuo prvi Dinamov online turnir u video igri FIFA, u nedjelju smo dobili dva nova osvajača. „Standardni“ turnir kojeg su igrači igrali s pravim klubovima i reprezentacijama osvojio je Marko Matančić, a na Ultimate turniru, kojeg su igrali igrači s Ultimate Team ekipama, najbolji je bio Bruno Svetina.

Krenimo sa standardnim turnirom. Matančić je do naslova stigao tek nakon zlatnog gola svladavši u finalu Mateja Sivrića iz Slavonskog Broda, jednog od organizatora Trofej Dinamo Slavonski Brod, s ukupnih 5:4.

Matančić je do finala stigao svladavši Roka Znidarčića 4:1, Dinamovog Andriju Vrcana 3:2, Juricu Poldrugača 5:2 i Juricu Veselića 6:1. Sivrić je s druge strane bio bolji od Pere Stanoša 3:0, Tomislava Kukeca 4:3, Damira Magdića 2:1 i Ivana Culeja 6:2.

Treće mjesto osvojio je Culej koji je s 5:1 bio bolji od Veselića.

Napomenimo kako su na standardnom turniru osim Vrcana sudjelovala još četiri Dinamova igrača (Tomislav Špiljar, Max Milojević, Tomislav Hercigonja i Ajdin Ridžal).

U finalu Ultimate turnira Svetina je rano stigao u vodstvo, te je u prvom poluvremenu postavio konačni rezultat protiv Zadran. Finale Ultimate turnira prenosili smo u izravnom prijenosu na našem YouTube kanalu, a snimku utakmice možete pogledati u nastavku.

Svetina je do finala pobjeđivao Michela Bobića (6:1), Luku Mihocija (2:1), Marka Harastiju (3:2) i Marina Trlina.

Treće mjesto osvojio je Krešimir Crnčec koji je s 5:2 nadvisio Trlina, a u polufinalu je s 3:4 izgubio od viceprvaka Zadre.

Dinamov predstavnik Filip Novak ispao je u četvrtfinalu, ali ne zbog loše igre protiv Trlina nego zbog manje sreće kod „bacanja novčića“. Naime, EA Sportsov server, kao i u slučaju osmine finala između Harastije i Maida Koraća, nije dozvolio spajanje igrača te su zbog više sile igrači pribjegli „bacanju novčića“, a dalje su prošli Harastija i Trlin.

U idućim danima otvorit ćemo prijave za nove Dinamove turnire.