U subotu 5.9, po drugi je put organizirano predstavljanje momčadi Futsal Dinama na Šalati. Od ranoga jutra naši su volonteri marljivo pripremali i „ušminkavali“ Šalatu kako bi sve izgledalo besprijekorno. Vrijeme im nije išlo na ruku pošto je cijeli dan prijetila kiša, a prognoze su najavljivale kako ni večer neće biti ništa bolja. Bad Blue Boysi svoje su okupljanje najavili za 18 sati kada je trebao krenuti korteo s Trga bana Jelačića, ali samo sat vremena prije polaska, na Zagreb se spustilo veliko nevrijeme i gotovo ugrozilo održavanje utakmica na Šalati. Na svu sreću nebo kao da se smilovalo, i nešto prije 18 sati kiša je potpuno stala- korteo je mogao krenuti. Glasno i ponosno navijači su prolazili ulicama Zagreba, na oduševljenje zbunjenih turista i građana koji su izašli na svoje prozore kako bi pozdravili kolonu koja se polako približavala Šalati.

Od 19 sati počeo je program, a prvi na redu bili su kadeti i juniori Futsal Dinama ispremiješani u dvije momčadi. Trener obiju momčadi, a ujedno i sudac utakmice bio je Matija Capar koji je navijačima pokazao s kakvim potencijalom Dinamo raspolaže. Sigurni smo kako će kroz nekoliko godina, vođeni našim vrhunskim trenerima,  ti mladići zaigrati za prvu momčad Dinama. Iako je rezultat ovdje najmanje važan, ipak spomenimo kako su „bijeli“ uspjeli pobijediti rezultatom 5:2. Nakon utakmice dobili su zaslužene ovacije tribina, što će im zasigurno dugo ostati u sjećanju.

Nakon naših mladića na teren su izašle zvijezde malog i velikog nogometa podijeljene u dvije momčadi, Poliklinika Milojević i Pivnica Medvedgrad. S klupe su ih vodili bivši igrač Dinama Domagoj Purgar i bivši predsjednik Juraj Fabijanić. Utakmica je obilovala vrhunskim potezima koji su nadomjestili nedostatak fizičke pripremljenosti kod nekih igrača. Neke od zvijezda koje su nastupile u toj utakmici bili su Dario Šimić, Slavko Ištvanić, Mićo Martić, Mate Čuljak, Marinko Mavrović i drugi. Na kraju vrlo zanimljive utakmice, pobjedu je odnijela Poliklinika Milojević na čelu s Domagojem Purgarom rezultatom 6:2.

Nakon završetka utakmice porazgovarali smo s Dariom Šimićem koji već drugu godinu nastupa na Šalati.

– Lijepo je što se i nakon godinu dana ova cijela priča oko Futsal Dinama nastavlja. Svaka čast svima koji sudjeluju u ovom projektu, jer nije lako održavati ovakvu razinu organizacije i napretka. Pokazali su koliko vole ovaj klub, koliko vole Dinamo i drago mi je biti dio cijele ove priče.

Dario je rekao par riječi i o inicijativi njega i njegovih bivših suigrača „Za naš Dinamo“.

– Naša akcija za cilj je imala upravo ovo što vidite na Šalati. Zdrav klub, koji ima podršku navijača, klub koji cijeni svoje navijače i mislim da je Futsal Dinamo nastavak naše inicijative. Borba se nastavlja i dok ne ostvarimo naš cilj, ne mislimo odustati.

Igrači Dinama i Nottinghama izašli su na zagrijavanje, i tek što je sudac dao znak da utakmica može početi, dogodio se prolom oblaka koji se u Zagrebu već dugo ne pamti. Sve je mirisalo na katastrofu, ali navijači se nisu s tim složili. U njima je proradio prkos, i navijanje je postajalo sve glasnije, da bi na posljetku na tribinama izbio apsolutni delirij. Nitko nije više mario za pljusak, navijači su svoje mokre majice iskoristili kao navijačke rekvizite i potpuno su opravdali ulogu 6. Dinamovog igrača. Iako je prošlogodišnja atmosfera bila nešto za što su mnogi mislili da će se teško ponoviti, navijači su opet uspjeli demantirati sve i još jednom pokazati kako se voli Dinamo.