Naši mlađi pioniri (U-13), iz tjedna u tjedan, iz kola u kolo, ostvaruju sve zapaženije rezultate. Melani Mihić, kao glavni trener ove kategorije, prihvatila je generaciju koja se stvarala na temeljima pet igrača koji su praktički otpočetka rada naše Škole futsala kada su se počeli upisivati i klinci u mlađim dobnim kategorijama; Maxa Milojevića, Patrika Ozimca, Gabriela Bosaka, Domagoja Jurjevića i Filipa Gašparovića. Nedugo zatim su pristigli Borna Oroš i Alan Novoselac da bi od ove sezone se momčad dodatno pojačala dolascima Dominika Gašija i Roberta Županića.

Iako su u prva dva kola ovosezonske Futsalito lige zabilježeni veći porazi, momčad se konsolidirala te s početkom adventskog razdoblja zaigrala mnogo bolje. Nakon tijesnog i nesretnog poraza od Futsal škole Zagi, zabilježene su pobjede nad Gimkom Dubrav i OŠ Gustav Krklec.

Na Božićnom kupu na Velesajmu momčad je poražena od NK Lokomotive rezultatom 7:0 da bi nakon toga u skupini u preostale dvije utakmice odigrala egal susrete s NK Dugom Resom i NK Bubamarom te izborila osminu finala. Upravo je potonji klub bio ponovno suparnik u eliminacijskoj fazi natjecanja te rezultatom 3:1 izbacio plave.

Ovaj vikend je počela i ZNS liga u kojoj je najstarija kategorija upravo U-13, odnosno, dječaci rođeni 2007. i 2008. godine. U prva dva kola ostvaren je polovičan učinak; poraz od Hrvatskog dragovoljca i pobjeda nad Zagrebom 92. Zbog mnogo izostanaka, dečki su dvije utakmice u danu odigrali bez zamjene na čemu im treba posebno čestitati.

Uz Futsalito i ZNS ligu, dečke ovo proljeće očekuju još neki turniri, a mi im želimo sreću i da nastave trenirati i pobjeđivati.

#Dinamotosmomi