MNK Vrgorac osnovan je 1999. godine. Nakon godina učenja i rada, ulazak u I. HMNL ostvarili su u sezoni 2006./2007. i sve do danas nalaze se u društvu najboljih. Riječ je o stabilnom prvoligašu koji je posebno neugodan na svom terenu gdje uz punu dvoranu „Kamenjara“ rijetko tko odlazi s punim plijenom. Upravo je domaći teren glavni forte Vrgorčana čija je ekipa uglavnom satkana od domaćih igrača.

U sezoni 2011./2012. Vrgorčani stižu do svog najvećeg uspjeha, plasmana u finale državnog prvenstva. Sjajna generacija predvođena golmanom Žarkom Luketinom (danas članom MNK Nacional), rasnim golgeterom Denisom Mijatovićem te bosanskohercegovačkim reprezentativcima Ramićem i Lalićem te je sezone harala malonogometnim parketima, ali je u finalnoj seriji pobjedu ipak odnio MNK Brodosplit inženjering (današnji MNK Split Tommy).

Godinu dana iskusniji, MNK Vrgorac još je jednom stigao do finala državnog prvenstva. Respektabilna ekipa je ostala na okupu, slobodno možemo reći „zlatna generacija“ Vrgorca. Na njihovu žalost, niti ovoga se puta nisu uspjeli okititi naslovom prvaka. MNK Nacional odnio je pobjedu u finalnoj seriji rezultatom 3-1, te tako označio kraj jedne sjajne generacije koja ipak nije uspjela donijeti toliko željeni trofej u Tinov grad.

Iduće sezone došlo je do osipanja ekipe i odlazaka nekih ključnih igrača. Za visoke standarde Vrgorčana, sezona je završena na slabom 8. mjestu.

Prošle sezone Vrgorac se pojačao što je rezultiralo mnogo boljim igrama i osvajanjem 5. mjesta u regularnom dijelu prvenstva. U četvrtfinalu doigravanja bolji je bio MNK Square iz Dubrovnika koji je pobjedom 2-1 u seriji izbacio Vrgorčane iz daljnjeg natjecanja.

U novo prvenstvo Vrgorčani su krenuli vrlo dobro, nakon tri odigrana kola na svom kontu imaju dvije pobjede i jedan težak poraz. U 1. kolu, MNK Vrgorac porazio je Uspinjaču usred Zagreba rezultatom 4-3, a druga pobjeda stigla je tjedan dana kasnije kada je na domaćem terenu uzet skalp Novom Vremenu iz Makarske. Treće kolo donijelo je i prvi poraz sezone, usred Splita demolirani su rezultatom 11-1 od istoimenog domaćina i upravo će protiv Dinama tražiti iskupljenje za taj debakl.