MNK Aurelia Futsal (naziv potječe iz starorimskog imena grada Vinkovaca, Colonia Aurelia Cibalae) najmlađi je član doigravanja za I HMNL. Osnovan prije manje od dvije godine, točnije 24. kolovoza 2013., ovaj klub iz Vinkovaca nema neku bogatu povijest iza sebe. Sama činjenica da su u malo manje od dvije godine postojanja ušli u doigravanje za I HMNL govori dosta o ambicijama, ali prije svega i samoj organizaciji ovog slavonskog drugoligaša.

U prvoj godini postojanja, u sezoni 2013./2014., MNK Aurelia pokazao je sav svoj potencijal. Do samog kraja 2. HMNL Istok vodili su rovovsku borbu s MNK Brod 035 Simplex za naslov prvaka, ali su u kontroverznoj završnici prvenstva ipak ostali bez prilike da okušaju sreću u dodatnom razigravanju. Završili su kao viceprvaci, a MNK Brod 035 Simplex izborio je kroz doigravanje prvu ligu iz koje je ove sezone ekspresno katapultiran nazad budući da su sezonu završili na posljednjem 12. mjestu.

MNK Aurelia atipični je novak u malonogometnom svijetu u nas, česta je praksa da kod novoosnovanih klubova veliki broj igrača čine velikonogometaši iz okolnih mjesta, ali ne i kod Vinkovčana budući da igrački kadar u velikoj većini čine futsal igrači. Za to je ponajviše zaslužan Ivan Pinter, trener/igrač, ali i glavni operativac kluba iz grada na Bosutu.

Specifičnost kluba je i ta što klub i njegovo funkcioniranje sponzoriraju najvećim dijelom sami igrači, a u tome im pomažu i neki sponzori i prijatelji kluba, ali i gledatelji i simpatizeri svojim donacijama.

Vinkovčani se mogu pohvaliti sjajnom organizacijom, utakmice su im vrlo dobro posjećene, uz Futsal Dinamo vjerojatno i najbolje u 2. HMNL, a to mogu zahvaliti vrlo dobrom marketingu u koji puno ulažu, ali i odličnim rezultatima. Posebno se valja osvrnuti na školu futsala koja ostvaruje i više nego zapažene rezultate budući da su juniori aktualni prvaci „Istoka“ te su na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske bili četvrti. Upravo je rad s mlađim kategorijama i razvoj škole futsala primarni cilj kluba.

Podsjetimo prvu utakmicu Aurelia i Futsal Dinamo odigrali su u Vukovaru na obljetnicu pada Grada Heroja, u tom susretu slavio je Dinamo pogotcima Pezelja i Grahovca, dok je za Vinkovčane pogodio Zovko.

Ovom prilikom pozivamo sve naše navijače da dođu i podrže nas u borbi za nova tri boda koja nas još više približavaju prvoj ligi!

Dom sportova II, utakmica 19:45, a od 17 sati druženje navijača i učlanjivanje u Klub!