Posljednji klub koji ćemo vam predstaviti dolazi iz Istre, malog mjesta nedaleko od Labina. Riječ je o MNK Potpićan, najpoznatijem i najtrofejnijem klubu koji se ove godine nalazi u doigravanju za 1. HMNL. Ovaj klub iz malog istarskog gradića osnovan je 1998. godine i od tada pa do danas ostvario je uspjehe o kojima mnogi naši klubovi mogu samo sanjati.

Prvi ozbiljniji rezultati datiraju iz 2007. godine kada klub ulazi u prvu ligu. Samo godinu dana kasnije MNK Potpićan dolazi do Final Foura malonogometnog kupa Hrvatske gdje porazima od MNK Brodosplit i MNK Novi Marof završava na 4. mjestu. Zlatna godina MNK Potpićan uslijedila je u sezoni 2008./2009. kada se sjajna generacija igrača (Funčić, braća Drndić, Lalić, Šimurina, Bojkić, Hoxha…) okitila naslovom državnog prvaka svladavši u finalu MNK Nacional. Tim naslovom, prvim u povijesti istarskog sporta u loptačkim sportovima, izborili su nastup u kvalifikacijama za elitnu rundu UEFA Futsal Cupa. I taj su zadatak Istrijani apsolvirali. Dva remija s Omoniom i Arazom te pobjeda protiv Kolubare trasirali su put u Lisabon na glavni dio ždrijeba malonogometne Lige prvaka.

Premijeru u Lisabonu MNK Potpićan imao je protiv VIZ Sinare iz Ekaterinburga, prvaka Rusije. Susret je završio 2-0 za Ruse, a Potpićan je pružio i više nego dobar otpor. U drugom susretu protiv domaće Benfice nije bilo izgleda, Portugalci su slavili s visokih 8-1 te tako zatvorili vrata drugog kruga. Posljednji susret u grupi protiv prvaka Nizozemske, FC Marlene, završio je 2-1 pobjedom prvaka Hrvatske koji su tako visoko uzdignute glave napustili Lisabon i vratili se na domaće parkete.

Nakon velikih uspjeha uslijedio je strmoglavi pad Potpićana koji je iz godine u godinu bilježio sve lošije rezultate. Svega tri sezone nakon naslova i Lige prvaka, MNK Potpićan zauzeo je fenjer i ispao u 2. HMNL u kojoj je taborio sve do ove sezone kada je ponovno okupljena zlatna generacija (braća Drndić, Radusin, Lalić, Funčić, Bojkić…), pojačana s nekoliko mladih igrača iz Istre, susjedne Slovenije i BiH. Ta se kombinacija pokazala kao pun pogodak budući da je suvereno osvojena 2. HMNL Zapad s desetak bodova prednosti ispred MNK Histria.

MNK Potpićan '98 AD Tokić kao cilj za ovu sezonu postavio je povratak u elitni futsal razred. U tome im pomaže generalni sponzor AD Tokić koji pruža onu najvažniju, financijsku stabilnost kluba. Ulogu trenera/igrača ima proslavljeni hrvatski malonogometaš, bivši reprezentativac, Patrik Drndić. Osim njega, u redovima Istrijana nalazi se još nekolicina bivših reprezentativaca, što naših (Keven Drndić, Funčić, Radusin, Bojkić), što stranih (Lalić-BiH, Ibrišimović-Slovenija). To je i više nego dovoljan pokazatelj ambicija i kvalitete ovog kluba koji će našem Dinamu predstavljati glavnog konkurenta u borbi za 1. HMNL.

MNK Potpićan već se jednom ove sezone susreo protiv Dinama i to u generalnoj probi prije početka 2. HMNL. Istrijani su gostovali u Podsusedu, a iako su imali više od igre susret je završio rezultatom 2-2. Pogotke za Dinamo postigli su Pavlović i Stipić dok su za goste poentirali Pećar i Kapun.

Za kraj još spomenimo kako domaće utakmice MNK Potpićan igra u Labinu, u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina. Utakmica Potpićan 98 ADT i Futsal Dinamo počinje u 20:30 minuta.

Nakon gostovanja u Istri, Dinamo na parketu Doma sportova dočekuje MNK Crnicu Šibenik 31.5.2015. u 19 sati.