Novooformljena e-sport momčad Futsal Dinama u subotu 12. listopada je imala svoju premijeru.  Na eDinamo Cupu u podnožju sjeverne tribine Maksimira, Filip Novak i Andrija Vrcan prvi put su igrali pod grbom Futsal Dinama. Ždrijeb organizatora na kraju je bio “nemilosrdan” te je na turniru sa 128 natjecatelja spojio naše predstavnike već u prvom kolu. Novak je opravdao ulogu favorita i svladao Vrcana s 3:1 za prolaz u drugo kolo u kojem je Nolinho naletio na još jednog odličnog igrača i svladao ga s 2:1.

Ipak, put našeg predstavnika završio je u trećem kolu, unatoč 10 udaraca u okvir suparničkog gola, Novak nije uspio zabiti, dok je njegov protivnik zabio dva iz tri udarca i prošao dalje. Naslov je na kraju osvojio Teo Radman, a naši dečki su, ako ništa drugo, uspjeli stići na utakmicu seniorske momčadi u Jelkovec.

Ovo je bio premijerni nastup e-sport momčadi Futsal Dinama, jedinog hrvatskog kluba sa selekcijom u toj disciplini. Zanimljivo, eFutsal Dinamo imao je službenu premijeru na obljetnicu službene premijere Futsal Dinama, koji je 12.10.2014. odigrao prvu službenu utakmicu protiv Siscije (6:1). Za razliku od futsal ekipe, dečki ovaj put nisu ostvarili zapaženi rezultat, no kvalitetu imaju, a bit će i još turnira. Novak i Vrcan sada se okreću školskim i sportskim obavezama u juniorskoj momčadi Kluba te dakako vježbanju FIFA-e.

O idućim aktivnostima e-momčadi Dinama obavijestit ćemo vas na Facebook i Instagram stranicama selekcije.

Dinamo – to si ti!