Pred nama je ono što smo najdulje čekali i čemu smo se najviše veselili. Nakon dugačkih osam mjeseci priprema, treninga i iščekivanja, konačno smo dočekali doigravanje.

Prvu utakmicu četvrtfinala Dinamo igra u ponedjeljak od 18:30. U Dubrovniku će nam domaćin biti dobro poznati rival, Square. Uoči početka ludila, u kojem euforija ide do ekspanzije u ekstreme, odlučili smo popričati s našim Svrdlom s Trešnjevke. Mihovil Prga Prgomet bio je jedan od strijelaca na susretu protiv Alumnusa, za veliku pobjedu koja je u ludoj završnici gurnula Dinamo na šesto mjesto tablice.

“Već smo na prvenstvenim utakmicama iskušavali opcije za playoff”

Navijači su uoči svakog doigravanja dosad mislili da je to TA sezona. Postoji li neka razlika ove sezone koju osjetiš ili vidiš, u stanju ili pripremi za doigravanje?

Iza nas je duga i zanimljiva sezona regularnog dijela prvenstva. Za razliku od svih prethodnih sezona u playoff startamo s dosad najniže pozicije. Jedinu razliku vidim u pripremi za doigravanje. Regularni dio smo iskoristili za uigravanje nekih novih taktičkih zamisli. Svi rezultati nisu bili kako smo zamislili, ali to je dio sezone koji smo na neki način žrtvovali kako bi što bolje ušli u samu završnicu. Sad stavljamo naglasak na rezultat i sve ovisi o našem htijenju. Ako ćemo biti dovoljno gladni kao što smo pokazali u nekim utakmicama prvog dijela, mislim da možemo napraviti dugoočekivani iskorak.

Sa Squareom smo 1:1 ove sezone. Kako Prgomet vidi ključ pobjede u ponedjeljak?

Shvatiti utakmicu krajnje ozbiljno. Kada pričamo o takvim susretima, ključ svega je naša obrana. Od nje sve kreće i ako ćemo tu biti pravi onda neće biti razloga za brigu. Ekipa smo koja treba lomiti protivnika na ritam. Uz pravi pristup, koji smo pokazali u našoj zadnjoj domaćoj utakmici uvjeren sam da možemo doći do pobjede.

Ove sezone se dosta mučimo na gostovanjima. Kako to tumačiš?

Istina je. Dosta smo rezervirano ulazili u takve utakmice i rezultati to dokazuju. Kako je utakmica odmicala mi smo se dizali, ali nekad je bilo i prekasno za preokrete. Teško je dobit realnu sliku svih tih podbačaja upravo zato što smo dosta toga uigravali i pokušavali baš na takvim gostovanjima. Ipak, bez obzira na sve glava je uvijek bit svega i ako je ona koncentrirana već na Lučkom onda takvi problemi ne bi trebali doći do izražaja.

Prgomet intervju uoči Squarea

Kad će više taj ponedjeljak??!

“Svi vjerujemo izvođačima deseteraca”

Imamo problema s desetercima. Kako to možemo riješiti u doigravanju? Kako to da ih ti nikad nisi izvodio?

Kao i sa svim ostalim nedostacima, takve stvari se ispravljaju treniranjem. Imamo jako kvalitetne pucače koji uredno poslije svakog treninga ostaju pucati i usavršavati svoje udarce. Imaju moje povjerenje kao i od cijele ekipe, tako da mislim da je skroz nepotrebno mijenjati izvođače. I uvjeren sam da će u playoffu i dokazati zašto su oni odabrani.

Prošle sezone Prgomet je bio naš najbolji strijelac u doigravanju, a i standardno su dalmatinska gostovanja “njegova”. Nastavlja li u istom ritmu?

Nije da osjećam nekakvu drugačiju vibru na takvim utakmicama, ali očito mi takva gostovanja odgovaraju. Vjerujem da ću uspjeti nastaviti u istom ritmu. Isto tako, nadam se da ću ići i korak dalje kako bi ostvarili bolji rezultat i kao ekipa.

Protiv Alumnusa je debitirao i Zonjić na pivotu. Koliko je važno da imaš mladog lava Mudronju, a sad i još jednog suigrača koji te guraju naprijed?

Jako mi je drago zbog njega što je napokon upisao prve minute za Futsal Dinamo. Naporno trenira i pokušava sanirati sve ozljede kako bi nam pomogao u najvažnijem dijelu sezone. Lijepo je trenirati u takvoj zdravoj konkurenciji. Tjeraju te da budeš još bolji i pomičeš svoje granice. I što je najbitnije, definitivno su kraljevi atmosfere. Kada smo svi zdravi i na raspolaganju kao što je sad situacija, siguran sam da će trener na poziciji pivota imati slatke brige.

Zonjić protiv Alumnusa

Prgomet, Mudronja, a sad i Zonjić…Dinamovi pivoti prijetnja su cijeloj ligi

“Spremni smo odigrati uzvrat u utorak ujutro”

Hoće li biti čudno igrati utakmicu u ponedjeljak? Mijenja li to bitnije tjedni raspored treninga?

Mislim da nećemo osjetiti nikakvu razliku u promjeni termina. Ozbiljno treniramo i jako profesionalno pristupamo svakom tjednu i pripremi za utakmicu. Spremni smo na sve, tako da nam ne bi bio problem niti odigrati uzvrat odmah u utorak ujutro.

Bio si maneken prošle garniture naših artikala, sada su tvoju ulogu preuzeli Mudronja i Mužar.P itali smo Grbešu, pa moramo i tebe – jesu li te dostojno zamijenili?

Uz prave mentore kao što smo Grbeša i ja, mislim da su kvalitetno odradili i taj zadatak. Malo sam tužan što je trenutno politika kluba takva i što se prelako odrekla plus size modela. Na mladima svijet ostaje. Zasluženo su preuzeli naše mjesto i nadam se da će to ljubitelji Futsal Dinama i prepoznat.

Svoj popust u Webshopu možete ostvariti klikom na OVAJ LINK.

Imaš li poruku za naše navijače uoči doigravanja?

Kreće najvažniji dio sezone koji svi željno iščekuju. Pozivam ih da dođu u što većem broju kao što su i dolazili godinama unazad. Jako su nam važni i kad nam oni štite leđa onda nama u životu ništa ne izgleda nemoguće. Oni su naš šesti igrač.Uz njihovu podršku naš motiv je sve veći i vjerujem da ćemo se na kraju sezone svi zajedno veseliti i slavit.

Prgomet i ekipa u ponedjeljak kreću na još jednu veliku misiju. Bez obzira na ishod prve utakmice, drugi dio potencijalne trilogije igrat će se u Zagrebu. Doma, u Dvojci u subotu 30.4. u 18:30.

Dinamo – to si ti!