Derbi navijačkih klubova odaslao je jasnu poruku s tribina i terena!

Navijački Varteks u Areni Varaždin ugostio je navijački Dinamo u sklopu 365. Zimskog prvenstva Varaždin. Utakmica u kojoj smo kao gosti dobili prednost jer se naravno igralo po futsal pravilima završila je 4:7 za Dinamo. 

No važnije od rezultata bilo je druženje i poruka navijača na tribinama, a navijačke klubove svojim nastupima došli su između ostalih, podržati bivši igrači klubova koji su nekad bili ponos svojih navijača. Za navijački Varteks nastupili su Goran Mujanović, Neven Vukman i Saša Dreven, Dinamo je nastupom i pogotkom pojačao Robert Murić.

Susret dva kluba u vlasništvu svojih navijača koji funkcioniraju po modelu "jedan član, jedan glas" unatoč revijalnom karakteru pred dvije tisuće navijača, od kojih nekoliko stotina gostujućih navijača, opravdao je status derbija na terenu.  Futsal Dinamo krenuo je silovito i poveo u 22 sekundi ali domaćin je preokrenuo u nekoliko minuta. Otpor domaćina uz novi preokret i izjednačenje rezultata Futsal Dinamo je slomio tek u drugom poluvremenu. Važnije od same utakmice su poruke kako Klubovi nikada neće propasti dok imaju navijače. NK Varteks diže se iz pepela i polako postaj Klub koji će se jednog dana vratiti u elitno društvo, a Futsal Dinamo je stabilni malonogometni prvoligaš koji će se vrlo brzo uključiti u borbu za trofeje. Nogomet se igra zbog navijača, a članovi Kluba jamče stabilnost i ozbiljnost. Želimo NK Varteksu sve više članova i ove godine te što skoriji povratak u I HNL!

Hvala Futsal Dinamu i Bad Blue Boysima koji su došli u Varaždin. Nadam se da ćemo još igrati međusobno te da je ovo početak međusobne suradnje dva "navijačka kluba". Bilo je odlično na parketu i na tribinama – rekao je tajnik NK Varteksa Rikardo Kahlina.

Rezultat nije bio u prvom planu, ali utakmica je bila atraktivna i vidjeli smo puno golova, mislim da su posjetitelji zadovoljni. Najvažniji su navijači i zbog njih se igra nogomet. To ste mogli i danas vidjeti. Mi trenutno imamo malu pauzu pa slijedi nastavak prvenstva i borba za doigravanje – rekao je trener Futsal Dinama Mićo Martić

Varteks – Futsal Dinamo 4:7 (2:3)

Dvorana na Dravi (Arena Varaždin)
Gledatelja: 2.000
Strijelci: 0:1 Perković (1), 1:1 Drožđek (4), 2:1 Kuhar (6), 2:2 Franja (9), 2:3 Čekol (12), 3:3 Kolarić (16), 3:4 Murić (20), 3:5 Čekol, 4:5 Kuhar (21), 4:6 (25) Kanjuh, 4:7 Koren (25)

Varteks: Posavec, Đurđek, Vrbnjak, Požgaj, Cvetko, Radić, Mujanović, Kuhar, Dreven, Drožđek, Benjak, Puclin, Golubar, Marković, 
Kolarić, Vukman, Trener: Denis Vidač

Futsal Dinamo: Bešlić, Maloševac, Škorić, Đulvat, Koren, Murić, Stipić, Franja, Perković, Uremović, Čekol, Kanjuh, Penava, Trener: Mićo Martić

 

Poruka s kojoj otvaramo i ovu godinu glasi: "Članovi su temelj našeg kluba, garancija da će on opstati i u teškim vremenima te da će interes kluba biti iznad svega. Kao pojedinci, teško ćemo postići nešto, ali zajedno imamo veliku snagu mijenjati stvari."

DINAMO TO SMO MI!!!