Prije nego u potpunosti zaključimo sezonu 2021/2022 i okrenemo se novim izazovima, želimo se zahvaliti našem partneru koji je čitavo vrijeme pazio na zdravlje igrača Futsal Dinama. Naši igrači redovito su izloženi jakim fizičkim naporima, stresu i dalekim putovanjima, stvarima koji lako mogu narušiti njihov imunitet i zdravlje. Na svu sreću, Proximum je bio na našoj strani.

Inovativna farmaceutska tvrtka Proximum već više od desetljeća unapređuje živote i zdravlje svojih zadovoljnih klijenata. U svom portfelju ima lijekove, medicinske proizvode i dodatke prehrani u raznim područjima – između ostalog i za probavni sustav, kosti i zglobove te brojne vitamine i minerale koji pomažu organizmu da zadrži svu svoju snagu i ravnotežu unatoč velikim naporima.

U tom smislu, posebno želimo izdvojiti dva proizvoda iz Proximumove ponude koja su nas održavala na optimalnoj razini kroz cijelu sezonu: Vivomixx mikrobiotik  i GlobiFer dodaci prehrani.

Vivomixx – visoko dozirana mješavina 8 sojeva dobrih bakterija

Probavni trakt koji loše funkcionira može značajno utjecati na kvalitetu života i biti izvor mnogih zdravstvenih problema. Također, pri bavljenju sportom često se mogu javiti probavne tegobe. Dobra ravnoteža bakterija probavnog sustava od iznimne je važnosti za zdravlje općenito, bez obzira je li riječ o sportašima, rekreativcima ili ljudima koji se ne bave sportom.

Vivomixx, proizvod iz Proximumovog portfelja, jedan je od najkoncentriranijih i najpoznatijih mikrobiotika na svijetu koji sadrži osam sojeva dobrih bakterija i čak 450 milijardi bakterija u samo jednoj dozi.

Jeste li znali?

“Ljudski probavni sustav uglavnom sadrži više od 500 različitih vrsta bakterija koje imaju značajnu i složenu ulogu u borbi sa štetnim bakterijama, te obavljaju mnoge značajne funkcije tijekom našeg života, poput integracije hranjivih sastojaka i proizvodnje vitamina.”

Stručnjaci preporučuju korištenje Vivomixx mikrobiotika za reguliranje probavnog sustava, uz terapiju antibioticima, trudnicama, ali i ženama općenito radi održavanja zdravlja, tijekom putovanja i naravno za jačanje imunosnog sustava u tijelu.

GlobiFer – dizajniran za borbu protiv nedostatka željeza

Procjenjuje se da oko 2 milijarde ljudi u svijetu pati od anemije, nešto izraženije kod žena nego kod muškaraca. Bez obzira, anemija se, između ostalog, pojavljuje i zbog smanjenja apsorpcije željeza. GlobiFer je zato prirodni dodatak prehrani u obliku tableta, dizajniran za borbu protiv nedostatka željeza i anemije uzrokovane nedostatkom željeza.

Zašto nam je željezo važno?

“Željezo prenosi kisik do ciljnog tkiva, sudjeluje u detoksikacijskim procesima u jetri, proizvodi energiju, sudjeluje u najvažnijim biološkim procesima, pomaže u borbi protiv bakterijskih infekcija i popravlja DNA.”

Idealan dodatak prehrani sa željezom svakako bi trebao sadržavati oblik željeza koji se dobro apsorbira i koji ne uzrokuje neželjene nuspojave. GlobiFer dodatak prehrani sadrži jedinstvenu formulaciju, kombinaciju hem i ne-hem željeza koja se apsorbira pomoću dva različita mehanizma. Dodatak hem željeza povećava apsorpciju željeza i do 40%, stoga je za poboljšanu apsorpciju potrebna manja količina željeza.

Upravo zbog takve kombinacije je Globifer dodatak prehrani sa željezom visoko učinkovito i to ga jednostavno čini superiornijom željezom.

Zahvaljujući sjajnim proizvodima iz Proximumove ponude, igrači Futsal Dinama prošlu sezonu završili su u odličnoj fizičkoj spremi, pošteđeni svih ugroza za zdravlje uzrokovanih jakim naporima i dalekim putovanjima.

Dragi partneri, hvala vam!