Nakon završetka Minerva Cupa na kojem je Futsal Dinamo osvojio drugo mjesto, za naše službene stranice porazgovarali smo s organizatorom turnira Mirom Prskalom koji je s nama podijelio dojmove s netom završenog turnira.

– Jako sam zadovoljan s cjelokupnim Minerva Cupom. Turnir je bio uspješan na svim razinama. Imali smo priliku gledati vrlo jake futsal momčadi, utakmice su bile odlične i bilo je puno navijača. Napravili smo fantastičnu promidžbu za futsal u Švicarskoj.

Nekoliko riječi o samoj zahtjevnosti pripreme ovakvoga turnira. Sigurno Vam nije bilo jednostavno udovoljiti svakoj želji i svakom zahtjevu, ali je turnir ipak na posljetku djelovao fantastično.

– Naš posao oko organizacije započinje početkom kolovoza, tko da smo imali 6 tjedana kako bi do u detalja organizirali ovaj vrlo zahtjevan turnir. Uz mene kao glavnog organizatora, tu su sudjelovali i mnogi drugi, tako da je brojka onih koji su sudjelovali u pripremi turnira oko 40. I ovim se putem zahvaljujem svima na njihovoj pomoći i doprinosu koji su dali kako bi i 3. Minerva Cup opravdao sva očekivanja.

Kao prilično jak i poznat međunarodni turnir, ove godine odlučili ste jednu od pozivnica uputiti Dinamu. Kako je izbor pao na klub koji je relativno mlad i još uvijek nema zapaženih uspjeha u Europi?

– Dinamo je od kad znam za sebe uvijek bilo veliko ime i veliki klub. Uz to se nadovezalo i prijašnje poznanstvo s Matijom Đulvatom i Mićom Martićem, tako da je poziv Dinamu na ovaj turnir bio logičan slijed događanja. U čitavoj Švicarskoj živi i radi veliki broj Hrvata, te sam na ovaj način i njih želio privući na ovaj turnir kako bi odaziv bio što veći.

Pošto ste porijeklom Hrvat, sigurno ste s velikim zanimanjem pratili utakmice Futsal Dinama. Vaš dojam o Dinamovim igrama i mogućnostima momčadi u budućnosti.

– Dinamo ima svjetlu budućnost. Ima prave ljude na pravim funkcijama i što je najvažnije, ima puno prostora za napredak. Momčad Dinama obiluje velikim talentima, koji će u skoroj budućnosti, nadam se, postati isto tako veliki igrači.

Osim uloge organizatora, Vi ste ujedno i predsjednik Futsal Minerve. Koliko ste zadovoljni nastupom svoje momčadi na ovom turniru?

– Jako sam povezan sa svojom momčadi. Dečki kao Santona i Mezger su mi prijatelji i uživam ih gledati u svakoj utakmici. Naravno da je bilo ogromno iskustvo igrati sa Sportingom, i na kraju možemo biti zadovoljni našim predstavama na ovom turniru.

U finalu su se susreli super jaki Sporting i Dinamo. Bilo je i više nego očito kako Sporting odskače kvalitetom od ostalih momčadi na ovom turniru. Vaše mišljenje o Sportingu i njenim predstavama na Minerva Cupu.

– Sporting je trenutni broj 3 u Europi, i mislim da ta činjenica dovoljno govori sama za sebe. Jako sam ponosan što su odlučili sudjelovati na Minerva Cupu. Sporting je redoviti prvak Portugala i jedan od najpoznatijih futsal klubova Europe. Bila je ovo idealna prilika za sve nas ostale da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje momčadi Europe, i kroz tu bi prizmu trebalo promatrati susrete sa Sportingom.

U finalu smo osim sudara na terenu bili svjedoci i navijačke utakmice na tribinama. Nekoliko riječi o samoj atmosferi tijekom turnira?

– Atmosfera je bila fantastična, i mnogi Švicarci koji su se zatekli na tribinama ostali su u čudu jer nisu očekivali da momčadi koje dolaze iz svijeta futsala mogu imati tako gromoglasne navijače. Svi su uživala u navijanju, i nadam se kako nas takva atmosfera očekuje i sljedeće godine.

Nakon završetka ovogodišnjeg Minerva Cupa, pogled već bježi prema onom iduće godine. Možemo li očekivati poziv Dinamu i za idući Minerva Cup, i imate li već nešto u planu čime ćete iznenaditi gledatelje iduće godine?

– Što se tiče Dinama, rado bi ga vidjeli na Minerva Cupu 2016, i nadam se kako ćemo to uspjeti dogovoriti na obostrano zadovoljstvo. Što se iznenađenja tiče, već sada smo u pregovorima za iduću godinu s jednom renomiranom španjolskom momčadi koja bi zasigurno dala dimenziju više cijelom turniru.