Futsal Dinamo je do važnog boda u Vrgorcu (5:5) stigao bez svojeg – prema izboru struke i navijača – najboljeg igrača u posljednje dvije sezone, Davora Kanjuha. Dado se ozlijedio na utakmici s Crnicom (4:0), morao je napustiti teren kod vodstva 1:0 za Plave…

Prvo pitanje koje se nameće u intervjuu s našom desetkom jest… kakvo je stanje s ozljedom, hoćeš li biti spreman za kup utakmicu u Slavonskom Brodu (petak, 20 sati)?

„Ozljeda ide na bolje ali vidjet ćemo još do kraja tjedna kako ću se osjećati i u dogovoru s liječničkom službom napraviti sve kako bi ozljeda što prije bila u potpunosti sanirana…“

Prije nego što se okrenemo Brodu, vratimo se na Vrgorac… Kako komentiraš utakmicu i kakav je bio osjećaj gledati je preko malog ekrana?

„Koliko god da sam bio sretan s početkom utakmice i vodstvom od 3:0, isto tako sam bio ljut nakon što su okrenuli na 4:3. Mislim da se moramo riješiti tih ‘mušica’ i ne dopustiti takve oscilacije. Na kraju je podjela bodova, po meni, zaslužen rezultat“.

U petak nas u dvorani Vijuš očekuje Brod 035, vodeća momčad 2.HMNL Istok u kojoj nakon šest kola ima maksimalan učinak i gol-razliku 35-10. Brođani su, ukupno gledano, možda i najjača drugoligaška ekipa, a u Slavonskom Brodu smo do sada igrali tri puta i došli do tri teško izborene pobjede. I ovaj put očekujemo tešku i neizvjesnu utakmicu…

„Bez obzira na drugu ligu, Brod ima odličnu momčad i bit će puni motiva. Mi smo ti koji moramo pokazati razliku u kvaliteti na terenu i pobijediti utakmicu“.

> Neugodno, ali za sada uspješno gostovanje!

Futsal Dinamo nije najbolje ušao u novu sezonu, no iz utakmice u utakmicu momčad se diže…

„Vidljivo je da se dižemo, međutim ranije sam već rekao da moramo smanjiti oscilacije od odličnih do loših predstava i uloviti neku konstantu jer za to imamo mogućnosti“.

Nadamo se da ćemo s dobrim igrama nastaviti već u petak, a onda i u subotu 23. studenog kada u Kutiji šibica dočekujemo novog i jakog prvoligaša Olmissum…

„Olmissum je odlično ušao u sezonu, klub je posložen od financijskoga aspekta pa do igračko kadra, doveli su ciljana pojačanja i zasad im ide dobro. Bit će to odlična utakmica u moramo pokazati zrelost i kvalitetu.“

Iza Kanjuha je i odličan nastup za hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Kanjuh je bio igrač utakmice protiv Švedske, a u siječnju reprezentaciju očekuje posljednji kvalifikacijski ciklus protiv reprezentacija Rusije, Azerbejdžana i Slovačke. Koji je komentar na nastup u Dubrovniku i očekivanja od turnira u siječnju??

„Iznimna mi je čast biti dio hrvatske reprezentacije, mislim da smo prvi dio kvalifikacija odigrali odlično. Cilj nam je samo jedan – Svjetsko prvenstvo. Dobili smo zahtjevnu grupu, ali ja vjerujem u suigrače, da možemo biti prvi i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Litvi 2020“.

Davor Kanjuh je u povijesti Futsal Dinama zabio iznimno puno važnih i odlučujućih pogodaka, za kraj smo ga upitali, koji mu je od svih bio najdraži?

„Uf, teško je izabrati najdraži, svaki ima neki svoj značaj… Ali, evo, kada bih baš morao birati, možda mi je najdraži prošlosezonski protiv Uspinjače, za prolaz u polufinale desetak sekundi prije kraja… Razlog? Jer sam vidio koliko je to značilo našim navijačima i koju je emociju izazvao“, rekao nam je za kraj Davor Kanjuh.

Dinamo – to si ti!