Futsal Dinamo je na zagrebačkoj Šalati pred oko 2.000 navijača odigrao premijeru sezone protiv Grčkog prvoligaša Doukasa. U vrlo neizvjesnoj i efikasnoj utakmici Futsal Dinamo i Doukas odigrali su 5:5, ali na današnjoj utakmici rezultat ionako nije bio bitan.

 

Treće izdanje futsal Šalate ponudilo je najbolju utakmicu do sada. Dva kvalitetna protivnika izmjenjivala su se u vodstvu do konačnih 5:5, a utakmica se uz fenomenalan dekor s tribina.

 

Tribine su i treće ljeto, na jedinoj stadionskoj futsal utakmici sezone, napravile spektakl za pamćenje.

 

Dugo su mreže na Šalati mirovale. Sredinom prvog poluvremena, Grci su poveli 1:0, ali je Futsal Dinamo izjednačio preko Hrvoja Penave, kojemu je asistirao Sadat Ziberi. Nakon nekoliko minuta izjednačene borbe Doukas ponovno vodi, ali večeras sjajno raspoloženi Penava ponovno pogađa za izjednačenje.

 

Na samom kraju prvog poluvremena asistent kod prvog pogotka, Ziberi, pogađa za preokret modrih.

 

Početkom drugog poluvremena, Grci izjednačuju na 3:3, ali ovoljetno pojačanje, Kristijan Grbeša svojim prvim pogotkom večeras dovodi Dinamo u novo vodstvo. Deset minuta prije kraja susreta, raspoloženi Petterson zabija dva brza pogotka i odvodi Grke u novu prednost.

 

Ipak, na samom kraju utakmice, Kristijan Grbeša izjednačuje rezultat na 5:5. Na večerašnjoj je utakmicu uz Kristijana Grbešu koji je postigao pogodak, debitirali su Mihovil Prgomet, Ivan Herceg i Doug Reed, dok je zbog ozljede debi propustio Vedran Matošević.

Prvu prvenstvenu utakmicu Futsal Dinamo igra tek krajem rujna, kada im u goste dolazi ambiciozno Novo Vrijeme iz Makarske.